Dem Parti Yüksekova’da adayların nasıl belirleneceğini açıkladı

Dem Parti Yüksekova’da adayların nasıl belirleneceğini açıkladı

DEM Parti Hakkâri il seçim komisyonu, il ve bağlı ilçelerde adayların nasıl belirleneceğini açıkladı.

A+A-

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi ( DEM Parti) Hakkari il seçim komisyonu, belediye adaylarının nasıl belirleneceğini açıkladı. 

DEM Parti Hakkari il seçim komisyonunun açıklaması şu şekilde:
“Genel Merkezimiz tarafından açıklanan kriterler, parti tüzüğümüz ve ilkelerimiz çerçevesinde aday belirleme çalışmalarımız devam etmektedir. Parti Meclisimizin aldığı karar doğrultusunda adaylarımız belirlenecek olan delegeler tarafından seçilecektir ve ön seçimlerden çıkan adaylar partimizin adayları olacaktır. 
Adayları belirleyecek delegeler 1 Eylül 2023 tarihi öncesinde resmi üye olanlardan, bileşen partilerimizin kadın ve gençlik meclisi üyeleri, il ilçe yöneticileri hala görevde olan ve önceki dönemlerde görev almış olan Milletvekili, Belediye eş başkanı, meclis üyeleri, mahalle ve köy komisyonu eş sözcüleri, sandık kurulu üyelerimizden, parti emekçisi ailelerden, belirlenen STK temsilcilerinden, geçmişte demokratik siyasette görev almış arkadaşlarımızdan oluşacaktır. 
Aday belirleme sürecimiz kapsayıcı, katılımcı, şeffaf ve demokratik yöntemlerle gerçekleşecek, büyük bir olgunluk, kararlılık ve demokrasi şöleni havasında geçecektir. Partimiz adaylık başvurusunda bulunan hiçbir aday adayı arasında ayrım yapmayacak, herhangi birinden yana tavır almayacaktır; partimize Belediye Eş Başkanlığı ve Meclis Üyeliği için başvurmuş olan aday adaylarının tümü eşit şartlarda ön seçimlere girecektir. 
Merkezi yerel yönetimler komisyonumuzun da belirttiği gibi adaylarımızı belirlerken doğrudan demokrasiyi esas alan fikriyatımızın gereği olarak ön seçimden her kim çıkarsa o arkadaşlarımız partimizin adayı olarak kamuoyuna ilan edilecektir."

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.