DEM Parti’den Başak Demirtaş Açıklaması

DEM Parti’den Başak Demirtaş Açıklaması

DEM Parti Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, HDP’nin tutuklu eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş’ın, İstanbul adaylığı için resmi başvuru yapmadığını söyledi.

A+A-

Gülistan Kılıç Koçyiğit, "Başak Demirtaş DEM Parti'nin aday adayıdır. Başak Hanım en güçlü adaylarımızdan biridir. Mayıs kampanyamızı da birlikte yürüttüğümüz yol arkadaşımızdır. Başak arkadaşımızın yaptığı açıklamanın kendisi bizim açımızdan resmi başvuru niteliğindedir” ifadelerini kullandı.

DEM Parti Grup Başkanvekili Koçyiğit, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Başak Demirtaş'ın resmi adaylık başvuru yapıp yapmadığı sorulan Koçyiğit, "Sanırım bir yanlış anlaşılma var aslında. Bir polemik konusu oldu bu sosyal medyada. Başak arkadaşımızın yaptığı açıklamanın kendisi bizim açımızdan resmi başvuru niteliğindedir" dedi.

"O anlamda ekstra bir başvuruya ihtiyaç duymuyoruz" diyen Koçyiğit, "Evrak anlamında söyleniyor sanırım? Böyle bir başvurusu yok. Zaten yaptığı açıklama da bir başvurudur. Bu başvuruyu aldık ve kabul ettik. Bir sorun yok" ifadelerini kullandı.

Başak Demirtaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı ile ilgili, "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için henüz partimiz DEM Parti’den bize bir öneri gelmedi, ama halk ister, partimiz de uygun görürse, demokrasi ve toplumsal barışın önünü açacağına inanırsak, düşünebiliriz" demişti. RÜDAW

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.