DEM Parti'den Yüksekova Newroz'una katılım çağrısı

DEM Parti'den Yüksekova Newroz'una katılım çağrısı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yarın yapılacak olan Newroz kutlaması için tertip komitesi ve DEM Parti İlçe eş başkanları tarafından katılım çağrısı yapıldı.

A+A-

DEM Parti Yüksekova ilçe örgütü yarın yapılacak Newroz kutlamalarına katılım çağrısında bulundu. İlçenin Yeni Mahalle'de bulunan Yenişehir Stadı'ndaki kutlamalar saat 13.00’da başlayacak.

DEM Parti Kadın Meclisi Sözcüsü Halide Türkoğlu ile partinin Eş Genel Başkan Yardımcısı Vezir Coşkun Parlak'ın konuşacağı kutlamalarda, Koma Aryen ve sanatçı Mikail Aslan da sahne alacak. Newroz Tertip Komitesi üyeleri, kent sakinlerine kutlamalara katılım çağrısı yaptı.  

DEM Parti Yüksekova İlçe Eşbaşkanı Ercan Sevmez, Newroz'un bir direniş geleneği haline geldiğine işaret ederek, "Devrimci Kawa’nın zalim Dehaq’a karşı yaktığı ateş, çağdaş Kawalara kadar sürmeye devam ediyor. Bu yüzden Newroz Kürt halkının özgürlük ve direniş sembolüdür. Bu inanç ve kararlılıkla Newroz'u bu yılda da kutlayacağız” dedi. 

DEM Parti Yüksekova İlçe Eşbaşkanı Filiz Saygı ise, Newroz’un Kürt halkı için "zulme karşı başkaldırı, direniş ve barışın sembolü" olduğunu ifade etti.

Saygı, "Newroz çalışmalarının büyük bir moral ve motivasyonla sürdüğünü" belirterek, “Direniş alanında toplanıp Newroz ateşini hep birlikte gürleştireceğiz” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.