DEM Parti'ye CHP ve Gelecek Partisi'nden bayram ziyareti

DEM Parti'ye CHP ve Gelecek Partisi'nden bayram ziyareti

Ramazan Bayramı vesilesiyle CHP ve Gelecek Partisi heyetleri DEM Parti'yi ziyaret etti. Seçim sonuçlarını değerlendiren heyetler Türkiye'deki demokrasi sorununa vurgu yaptı.

A+A-

Siyasi partilerin bayram ziyaretleri sürüyor. CHP ve Gelecek Partisi heyetlerinin DEM Parti'yi ziyaretlerinde, 31 Mart Yerel Seçimlerinin sonuçları, Türkiye ve Ortadoğu'da yaşananlar gündem oldu. DEM Parti heyeti, 31 Mart seçim sonuçlarını Türkiye'de demokrasi sorunun çözümü açısından olumlu bir tablo olarak değerlendirirken "Baharın kalıcılaşması için Kürt sorunu çözülmeli" vurgusu yapıldı.

DEM Parti Genel Merkezine gelen heyetleri Eş Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Türkdoğan, Diyarbakır Milletvekili Ceylan Akça, PM üyesi İhsan Seylan karşıladı. Gelecek Partisi adına Yönetim Kurulu Üyesi ve Konya Milletvekili Hasan Ekici, İletişim Başkanlığı Başkan Yardımcısı Nazlı Üstün ziyarette bulundu.

'DEMOKRASİNİN YOKLUĞUNDAN HERKES ZARAR GÖRÜYOR'

Ziyarette konuşan Gelecek Partili Hasan Ekici, Türkiye’de ciddi bir demokrasi sorunu olduğunu belirterek, “Her alanda ciddi bir demokrasi sorunu var. Siyasi partilerden tutun da vekillerin belirlenmesine kadar, sözde değil özde bir demokratik toplumu inşallah inşa ederiz. Cumhuriyetimiz 100 yaşına geldi ama eksik demokrasi kültürümüzde de var, yaşamımızda da var. Yolumuz uzun. Ama bunu tabi hep beraber, 84 milyonla beraber yapmamız gerekiyor. Çünkü demokratik ilkelerin hepsi 84 milyona katkı sağlayacak ilkeler. Demokrasinin yokluğundan herkes zarar görüyor” diye konuştu.

'İÇ BARIŞ ÇOK KIYMETLİ'

Daha sonra konuşan Öztürk Türkdoğan ise şöyle konuştu:

“Aslında iyi bir döneme giriyoruz. Bu bayram 31 Mart'tan sonra geldi. 31 Mart'ta aslında halkımız bir bütün olarak güçlü bir demokrasi mesajı, barış mesajı verdi. Umarım, Türkiye olarak bunu değerlendiririz. Biz Cumhuriyet'in 2. yüzyılının demokratik bir Cumhuriyete evrilmesi mücadelesi yürütüyoruz. Bunun için de Türkiye'nin temel sorunlarının çözülmesinden yanayız. Umuyoruz ki bu yeni süreç Türkiye'nin kendi iç barışına katkı sunar. Türkiye kendi iç barışını sağlamakla birlikte Ortadoğu barışına da katkı sunar. Biliyorsunuz şu anda Ortadoğu'da çok büyük bir acı yaşandı. Çok çok büyük bir acı, bir soykırımı yaşandı. Ve devletler maalesef bunu seyrediyor. Halkların vicdanında mahkum olmuş bir süreç. Gazze'de olup bitenler bize maalesef çok uzak değil, yakın. Ama aynı zamanda biz bu ülkede büyük acılar yaşamış haldeyiz. Türkiye'de özellikle Kürt halkının yaşadığı acıları biliyoruz. Ama hiçbir halkın acı yaşamasını istemiyoruz. O nedenle iç barış çok kıymetlidir. Bayramın Türkiye'nin iç barışına katkı sunmasını diliyoruz.

'UMUYORUZ Kİ İKTİDAR SEÇİM SONUÇLARINDAN GEREKLİ DERSLERİ ÇIKARIR'

Ayriyetten de tabii şunu ifade edelim biz. Ben aynı zamanda insan hakları alanından geliyorum. Bizler aslında üçümüz de insan hakları alanından geliyoruz. Bakın önümüzdeki hafta Kobanî Kumpas Davası'nda karar açıklanacak. Umuyoruz ki arkadaşlarımız özgürlüklerine kavuşur. Sayın Demirtaş ve tutuklu arkadaşlarımız Sayın Yüksekdağ, sevgili Gültan Kışanak, Sebahat Tuncel ve diğer arkadaşlarımızın tutukluluğu sona erer, özgürlüklerini kavuşurlar. Bu vesileyle de 17 Nisan'da son karar açıklanacak. O gün Sincan'da olacağız. Ama özgürlük için orada olmak istiyoruz. Ama hapishanedeki siyasi mahpusları, hapishanedeki sorunları biz konuşmaya devam edeceğiz. Umuyoruz ki bir an önce bu ülke düzelir. Seçim sonuçlarından da iktidar gerekli dersleri çıkarır.”

CHP HEYETİ: SEÇİMDEN SONRA BAHAR GELDİ

Daha sonra CHP adına Genel Başkan Yardımcısı Volkan Demir, Kadın Kolları MYK üyesi Armağan Akyüz, Gençlik Kolları MYK üyesi Batuhan Cakcak’tan oluşan heyet DEM Parti'yi ziyaret etti.

Burada konuşan Volkan Demir, “Bayramınızı kutluyoruz. Tüm ülkemizin bu Ramazan Bayramı'nı kutluyoruz. Dileğimiz ve duamız öncelikle deprem bölgesindeki vatandaşlarımızın acılarının ve yaralarının bir an önce dindirilmesi. Daha sonra da Filistin'deki insanlık zulmüne bir an önce son verilmesi. Bu bayram dileğimiz ve duamız bu. Ülkemize de bahar geldi gördüğünüz gibi seçimlerden sonra. Ülkemizde de baharın devam etmesinin temelidir” diye konuştu. Demir aynı zamanda CHP'nin en çok siyasi parti ile bayramlaşan parti olduğunu belirterek, bununla gurur duyduklarını söyledi.

TÜRKDOĞAN: SEÇİMLER GÜÇLÜ BİR DEMOKRATİKLEŞME MESAJI VERDİ

Türkdoğan ise Demir’in depremzedeler ve Filistin için dilediği dileklere katıldıklarını belirterek, “Aynı zamanda ülkemize de barışın gelmesini istiyoruz. Bu ülke temel sorunlarını bir türlü çözemedi ve biz Cumhuriyetin ikinci yüzyılında, Cumhuriyetin demokratikleştirilmesi için mücadelesi yürüten bir partiyiz. Ben inanıyorum ki bu 31 Mart seçimleri aslında çok güçlü bir demokratikleşme mesajı verdi. Çok güçlü bir iç barışı sağlama mesajı verdi. Her türlü otoriter yönetime karşı, yönetim tarzına karşı demokrasi mesajı verdi. Bir bütün olarak, muhalefet olarak bu ülkeye demokrasiyi de getireceğiz, barışı da getireceğiz. Yeter ki birlikte bir arada bu mücadeleye inanalım” dedi. Türkdoğan bir kez daha 17 Nisan’da görülecek olan Kobanî Kumpas Davası karar duruşmasına katılım çağrısı yaparak, tutuklu siyasetçilerin bir an önce özgürlüklerine kavuşmasını istedi.

'ELİMİZDEN NE GELİRSE YAPACAĞIZ'

Bir kez daha söz alan CHP’li Demir, “Cumhuriyet Halk Partisi olarak biz Genel Başkanımız da ifade ediyor, karıncanın kardeşiyiz. Dolayısıyla nerede haksızlık varsa Cumhuriyet Halk Partisi olarak orada olacağımıza emin olabilirsiniz. Analizinize de katılıyorum. 31 Mart'ta halkımız güzel bir mesaj verdi. Biliyorsunuz biz Türkiye İttifakı diye seçim propagandasını ve kampanyamızı yürüttük. Halkımız da Türkiye İttifakı'na teveccüh gösterdi. Dolayısıyla bu topraklarda yaşayan herkesin kardeşçe yaşaması, hür ve özgür yaşaması için hep birlikte elimizden ne geliyorsa yapacağız, yapmaya da devam edeceğiz” diye konuştu.

'KENT UZLAŞISI ANLAMINI BULDU'

Türkdoğan ise seçim sonuçlarının DEM Parti için başarı olduğunun altını çizerek, “Biz de parti olarak seçimlerde hem kayyımları aslında bir nevi süpürdük. Tabii taşımalı asker polislerin olduğu birkaç kent merkezi dışında. Aslında açık hile diyoruz biz buna. Seçim başarınızı görüyoruz. Aynı zamanda Türkiye'deki kent uzlaşısı anlamını da buldu. Seçmen burada ne demek istediğimizi de anladı. Bu aslında demokrasi için önemli bir kazanç” dedi.
 
DEM Parti, gün içinde Saadet Partisi ve DEVA Partisi heyetlerinin de bayram ziyaretinde bulunacağını aktardı./Kaynak Gazete Duvar

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.