Demirtaş: Bu gençler sizin günahlarınız yüzünden öldü

Demirtaş: Bu gençler sizin günahlarınız yüzünden öldü

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Ceylanpınar'da 2 polisin öldürülmesine ilişkin açıklama yaptı.

A+A-

Urfa'nın Ceylanpınar ilçesinde öldürülen 2 polis ile ilgili açıklama yapan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Ceylanpınar'da katledilen polisler, ezilen halkın, emekçilerin çocuklarıdır. Ben onlara da Allah'tan rahmet diliyorum, ailesinin acılarını paylaşıyorum." dedi.

İşte Demirtaş'ın açıklamalarının satır başları:

Bu gençlerin canı, milyonlarca oyumuzdan daha kıymetlidir. Biz canımızdan vazgeçmeye hazırız. Barış için siyaset yapıyoruz.

Mevcut AKP iktidarı bir IŞİD arasındaki ilişkiyi biz ortaya atmadık. Bütün dünya bunu konuşuyorsa buna dikkat etmelidirler.

IŞİD gelip Türkiye içinde 32 vatandaşımızı katlederken sanki AKP mağdur, sanki IŞİD AKP'ye saldırmış. Bu yanlış bir üsluptur.

Bu gençler sizin günahlarınızı temizlemek için ölmediler sizin günahlarınız yüzünden öldü. Herkes, böylesi dönemlerde HDP'yi nasıl vururuz diye düşünmek yerine bataklıktan nasıl çıkacaklarının yollarını aramalıdırar.

Ceylanpınar'da katledilen polisler, ezilen halkın, emekçilerin çocuklarıdır...

Keşke 32 genç, asker, polis ölmeseydi de biz koltuklarımızdan vazgeçseydik. Çok öldük, çok fazla ağladık fakat bunu gidermenin yolu savaş değildir, barıştır. Biz adalet, demokrasi ve barış ilkelerimizden vazgeçmeyeceğiz.

Ferdane ve Nartan arkadaşlarımız soykırıma tabi tutulmuş Çerkez halkının birer ferdiydiler. Onlar sürgüne tabi tutulduklarından beri sürgüne tabi tutulmuş bir halkın temsilcileriydiler. /Ajanslar

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.