Demirtaş'tan seferberlik çağrısı

Demirtaş'tan seferberlik çağrısı

Almanya'nın Hamburg kentinde basın mensuplarıyla bir araya gelen HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partilerine ve halka yönelik saldırıların AKP'nin bilgisi dahilinde olduğunu söyledi. Seçimleri boykot gibi bir tartışmalarının olmadığını belirten

A+A-

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Avrupa turu devam ediyor. Kopenhagen, Berlin ve Leverkusen'de düzenlenen etkinliklerden sonra Hamburg'a gelen Demirtaş, yapılacak olan halk toplantısı öncesi saat 11.00'de Rothenbaumchaussee'de bulunan Elysee Oteli'nde basın mensuplarıyla bir araya geldi. Die Welt, Süddeutsche Zeitung, NDR, DPA gibi Alman basın kuruluşlarının yanı sıra DHA ve Hamburg'da Türkçe yayın yapan yerel basın temsilcileriyle bir saat boyunca sohbet eden Demirtaş, Türkiye ve Kürdistan'daki çatışma ortamını dindirmek için Almanya hükümetinin ve uluslararası güçlerinin sorumluluk alması gerektiğini belirtti. Türkiye'de Kürt sorunun barışçıl ve demokratik yöntemlerle çözülmemesi halinde 90'lı yıllarda olduğu gibi yine Türkiye'den Avrupa'ya büyük bir mülteci akınının olabileceğini söyledi.

'Avrupa seçmeni seçimin kaderini belirler' 

1 Kasım'da herhangi bir savaş kararı olmaksızın seçimlerin kesinlikle yapılacağını belirten Demirtaş, yurtdışındaki seçmenlerin oylarının seçimin kaderini değiştirebileceğini vurguladı. Türkiye'de Kürt halkına karşı yürütülen savaşın sadece bir ülkeyle sınırlı olmadığını dile getiren Demirtaş, Almanya ve diğer Avrupa ülkelerinden bu sorumluluğunun yerine getirmesi gerektiğini ifade etti. Son dönemde Suriye ve Irak üzerinden Avrupa ülkelerine başlatılan mülteci akınının AKP'nin bilinçli bir politikası olduğunu belirten Demirtaş, mülteci sorunun tüm insanlığın sorunu olduğunu söyledi.

Erdoğan'a biat eden 'milli vekiller'

"550 yerli ve milli milletvekili" söylemiyle tek bir tornadan çıkan ve Erdoğan'a biat eden bir anlayışın olduğunu söyleyen Demirtaş, HDP'nin tüm renkleri ve inançları kucaklayan tek yerli parti olduğunu ifade etti. Her inancın, her rengin olduğu bir Meclis istediklerini kaydeden Demirtaş, HDP olarak toplumu kucaklayıcı bir siyaset izlediklerini söyledi. Demirtaş, "Bir Kürt seçmeni kadar bir Türk de gönül rahatlığıyla oyunu HDP'ye verebilmelidir" dedi. 

'Saldırılar hükümetin bilgisi dahilinde oldu'

"İnsanlarımız katledildi, partimize karşı 400 fiziki saldırı olduğu ve tüm bunlar AKP hükümetinin bilgisi dahilinde oldu" diyen Demirtaş, tüm bunları yapanlardan hiçbirinin soruşturmaya tabi tutulmadığını ve bir tek kendisi hakkında soruşturma açıldığını kaydetti. Partilerine karşı yapılan fiziki saldırıların Türkiye toplumunda tasvip edilmediğini bildiklerini söyleyen Demirtaş, bu olaylardan sonra birçok insanın kendilerini arayarak üzüntülerini dile getirdiklerini belirtti.

'Erdoğan iktidarını koruma telaşında' 

Bir basın mensubunun "Erdoğan gerçekten sanıldığı gibi güçlü bir lider mi?" sorusu için Demirtaş, bağlamadan korkan, en küçük bir espriye bile tahammülü olmayan bir insanın asla güçlü olamayacağını söyledi. İktidarını koruma telaşı içinde olan Erdoğan panik, çaresizlik ve korkuyla kendisine muhalif olan tüm insanlara saldırdığını dile getiren Demirtaş, yıllardır kendisini canlı bir televizyon programına davet etmelerine rağmen bu cesareti gösteremediğini söyledi. 

'Seçimleri boykot etme kararımız yoktur'

"Parti olarak boykot gibi bir tartışmamız yoktur" diyen Demirtaş, gerek yurtiçinde gerek yurtdışında tüm Kürdistanlıları büyük bir seferberlik ruhuyla seçimlere hazırlanmaları gerektiğini belirterek, basın toplantısını bitirdi.

Basın toplantısından sonra SPD Federal Meclisi Milletvekili Niels Annen ile basına kapalı bir görüşme gerçekleştiren HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, buradan da halk toplantısının yapılacağı DİMA Spor Merkezi'ne geçti./Ajanslar

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.