Depremde Hayatını Kaybeden Yüksekovalı Aile Toprağa Verildi

Depremde Hayatını Kaybeden Yüksekovalı Aile Toprağa Verildi

10 ilde yıkıma neden olan depremde yaşamını yitiren Yüksekovalı Selcan Bağış (29),kızı Sıla Bağış (8) ile 8 aylık bebeği Abdullah Efe Yüksekova'da gözyaşları arasında yan yana toprağa verildi.

A+A-

MUSA DÜZENCİ / YÜKSEKOVAGÜNDEM

YÜKSEKOVA - Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ilde yıkıma neden olan depremde hayatını kaybeden Yüksekovalı aile Yüksekova'da gözyaşları arasında defnedildi.


İlk depreme Hatay'ın İskenderun ilçesindeki 4 katlı bir binada yakalanan Yüksekovalı anne Selcan Bağış (29) ile kızı Sıla (8) ve 8 aylık oğlu Abdullah Efe, enkazda vefat ettiler. Bölgeye giden Selcan'ın babası ile amcaoğulları tarafından cenazeleri alınan anne ile 2 çocuğu, Yüksekova'ya getirildi. Babanın sağ kurtulduğu depremde anne ve 2 çocuğu ilçe merkezine 30 kilometre uzaklıkta bulunan Dilektaşı köyü mezarlığında gözyaşları arasında yan yana toprağa verildi.

cenaze1.jpg

‘’KIZIM VE TORUNLARIM BİRBİRİNE SARILMIŞ DURUMDA VEFAT ETTİLER’’

Kızı ve torunlarını birbirine sarılı bir şekilde bulduğunu söyleyen Selcan’ın babası Ebuzeyit Yalçın, ‘’Bu felaketin başka adı yok. Bize sabah haber geldi bizde hemen araçlarımıza binerek bölgeye gittik. Gördüğümüz manzara her yer yıkılmış, her yerde çığlıklar yükseliyor.  Bizde kızımın ve torunlarımın kaldığı apartmana giderek kazı çalışmasına başladık. Sadece benim gördüğüm manzara 3’ü birbirine sarılmış durumda vefat etmişlerdi. Dünya yıkıldı o an. Allah kimseye bu acıyı yaşatmasın inşallah. Bu acını tarifi yok, olamaz’’ dedi.

cenaze2.jpg

“ALLAH BU ACIYI KİMSEYE YAŞATMASIN”

Selcan’ın amcaoğlu Eyyüp Yalçın ise, ‘’ Biz büyük bir felaket gördük. Biz buradan sabah saatlerinde çıkarak direk bölgeye intikal ettik. Hemen amcakızımın enkaz altında kaldığı apartmana gittik. O an amcam direk kazmaya başladı elleriyle. Tam 12 saat içerisinde Selcan ve 2 çocuğuna ulaştık. En üzücü manzara ise 3 de birbirine sarılmış durumda vefat etmişlerdi. O an hepimizin dünyası başına yıkıldı. Allah kimseye bu zor acıyı yaşatmasın’’ İfadelerini kullandı.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.