Depremzede öğrenciler Yüksekova’da ders başı yaptı

Depremzede öğrenciler Yüksekova’da ders başı yaptı

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 ile 10 ilden etkilenen öğrenciler Hakkari'nin Yüksekova ilçesine gelerek 2022-2023 Eğitim ve Öğretimin ikinci dönemine başladılar.

A+A-

MUSA DÜZENCİ / YÜKSEKOVAGÜNDEM

YÜKSEKOVA - Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan 7.7 ve 7.6 şiddetinde ki depremlerde Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis, Malatya ve Elazığ'da yıkama neden olurken, on binlerce kişi hayatını kaybetti. Yaşanan felaketten sonra 
depremzede aileler Yüksekova'ya da aileler yerleşti. Aileler, 2022-2023 Eğitim ve Öğretimin ikinci döneminde 120 öğrenciyi ilçenin farklı okullarında eğitimlerine başlattılar.

y1.jpg

İlçenin Esenyurt mahallesinde bulunan Esenyurt İlkokuluna depremzede aileleri çocuklarını getirerek ilk ders başı yapmak üzere öğretmenlerine teslim ettiler. Yüksekova Milli Eğitim Müdürü Yusuf Atael, Yüksekova Milli Eğitim Şube Müdürü İskender Akdoğan ve okul yöneticileriyle beraber depremzede aileleri ve öğrencilerini karşıladı.

Müdür Atael, aileleriyle beraber gelen öğrencilere okulun ilk gününde okul malzemesi, çanta ve değişik hediyeler verdi.

y2.jpg

"İLÇEMİZE 120 DEPREMZEDE ÖĞRENCİ GELDİ"

Bundan sonra hepimiz bir aile olarak devam edeceğiz diyen Yüksekova Milli Eğitim Müdürü Yusuf Atael, ‘’Depremde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Bizde bugün Yüksekova Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Esenyurt ilköğretim okulumuzu ziyaret ettik. Buraya gelmemizin özel bir sebebi var. Deprem bölgesinden bizim ilçemize gelen velilerimizin öğrencilerini bu okula kayıt ettik. Bizde onlara güzel bir sürpriz hazırlayarak, çantalar, okul malzemeleri ve değişik hediyeler verdik. Bizde yaşanan acıyı bir nezde de olsa çocuklarımızda dindirmek istiyoruz. İlçemize toplam 120 öğrenci geldi. Bizde bugün itibariyle hepsinin kayıt işlemlerini bitiriyoruz. Deprem ilk olduğu andan itibaren devletin tüm kurumları olduğu gibi Milli Eğitim Bakanlığımızda alandaydı. Öğrenciler için gereken her şeyi yaptılar ve yapıyorlar. Bizde Yüksekova Milli Eğitim Müdürlüğü olarak elimizde gelen her şeyi fazlasıyla öğrencilerimize yapacağız. Bizde burada öğrencilerimiz için her şeyiz’’ dedi.

y3.jpg

Depremzede veli olan Sevda Aslan, ‘’Yaşanan deprem felaketinden dolayı çok üzgünüz. Çok can kaybımız oldu orada. Bizde ailelerimizi bırakıp buraya geldik. İnşallah bir daha bu tür felaketler yaşanmaz. Bizim çocuklarda burada bizde yeni bir hayata başlayacağız. Bizim içinde çok zor. Allah herkesin yardımcısı olsun’’ İfadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.