Derecik'te Hacıbey Deresi çocukların serinlediği plaj oldu

Derecik'te Hacıbey Deresi çocukların serinlediği plaj oldu

Hakkâri’nin Derecik (Rubarok) ilçesinde sıcak havalardan bunalan çocuklar ilçe merkezinden akan derede yüzerek serinlemeye çalışıyor.

A+A-

Bölgenin Yüksek dağlarından  akıp şehir merkezinde geçen 5 km'lik derede akan temiz dere suyunda yıkanan çocuklar tek eğlencenin bu olduğunu fakat bu yıl kuraklıktan dolayı derenin suyunda azalma olduğunu söyledirler.

Derecik'te hava sıcaklığının 40 dereceye yaklaşması hayatı olumsuz etkilerken, sıcaktan bunalan çocuklar ilçe merkezinin içerisinden geçen derede doyasıya eğleniyor.

Dere kenarına gelen çocuklar, derenin soğuk suyunda serinlemeye çalışıyor. Suda çeşitli oyunlar oynayarak keyifli dakikalar geçiren çocuklar son günlerde hava sıcaklığının arttığı ilçede, okul tatili boyunca her gün bu derede yüzdüklerini söylediler.

Her gün belli saatlerde derede yüzdüklerini ifade eden çocuklar "Havuzumuz olmadığından dolayı derelerde yüzüyoruz. Bu yıl kuraklıktan dolayı derenin  suyu çok azalmış, yine de bunaltıcı havalardan serinlemek için  bize yetiyor. Bu dere bizim hem sahilimiz, hem plajımız, hem de havuzumuz oldu. Akşam saatlerine kadar burada kalıyoruz. Güzel vakit geçiriyoruz. Boş zamanlarımızı yüzerek değerlendirmeye çalışıyoruz. Arkadaşlarımızla eğlenceli anlar yaşıyoruz" ifadelerini kullandı./Yüksekova Halkın Sesi Gazetesi

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.