Dersim'deki patlamaya ilişkin açıklama

Dersim'deki patlamaya ilişkin açıklama

Dersim'deki patlama ilişkin açıklama yapan valilik, patlamada 2'si uzman çavuş, 4'ü er ve biri sivil olmak üzere 7 kişinin yaşamını yitirdiğini belirtti.

A+A-
DERSİM - Dersim merkezine yaklaşık 3 kilometre mesafedeki Atatürk Mahallesi'nde meydana gelen patlamayla ilgili Dersim Valiliği tarafından açıklama yapıldı.

Açıklamada, meydana gelen patlamada ilk tespitlerde 7 kişinin yaşamını yitirdiği belirtilerek, bir kişinin ise yaralı olduğu kaydedildi. Olayda yaşamını yitirenlerin ve yaralının kimlik tespit çalışmalarının devam ettiğinin belirtildiği açıklamada, olayla ilgili araştırma ve operasyonun devam ettiği aktarıldı.

Açıklamada, patlamada yaşamını yitirenlerden 2'sinin uzman çavuş, 4'ünün er ve birinin sivil yurttaş olduğu belirtildi.

Mayın değil bomba yüklü araç patlatıldı

Öte yandan patlamanın mayın değil bomba yüklü aracın uzaktan kumandayla patlatılması sonucu meydana geldiği belirtiliyor. Edinilen bilgilere göre, sabah saatlerinde Telekom'a ait bir aracın Çemişgezek'e gitmek üzere merkezden ayrıldığı, ancak merkeze bağlı Çiçekli Köyü'nde PKK'lilerin araca el koyduğu belirtildi.

Yerel kaynaklar, el konulan araca bomba yükleyen PKK'lilerin aracı patlamanın olduğu yere bıraktıktan sonra uzaklaştığı ve askeri aracın geçişi sırasında uzaktan kumandayla patlattığı belirtiliyor. DİHA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.