Digor Belediyesi eş başkanları tutuklandı

Digor Belediyesi eş başkanları tutuklandı

Digor Belediyesi’ne mali polisler tarafından yapılan baskının ardından gözaltına alınan belediye eş başkanları Ekrem Bingül ve Şengül Erkmen ile iki belediye personeli tutuklandı.

A+A-

Kars'ın Digor Belediyesi'ne dün mali polisler tarafından düzenlenen baskında gözaltına alınan belediye eş başkanları Ekrem Bingül ve Şengül Erkmen tutuklandı.

Dün gözaltına belediye eş başkanları Bingül ve Şengül Erkmen ile Muhasebe Müdürü Reis Kaftelek ve Yazı İşleri Müdürü Yaşar Özdinler İlçe Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerin ardından Digor Adliyesi'ne sevk edildi.

Savcılık sorgusunun ardından tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilen eş başkanlar ve belediye personelleri Kars Kapalı Cezaevi'ne gönderildi. Tutuklamalara gerekçe olarak ise Erkmen'in aldığı maaş gerekçe gösterildi.

Tutuklama kararına ilişkin Dicle Haber Ajansı'na (DİHA) konuşan Avukat Bişar Alınak şunları söyledi.

”Resmi evrakta sahtecilik ve zimmet suçlaması ile tutuklandılar. Belediye Eşbaşkanı Şengül Erkmen'e yapılan maaş ödemesinin kanunda unsuru olmamasına rağmen zimmet suçunu oluşturduğu kanaatiyle mahkeme tutuklama kararı verdi. Bu tutuklamalar DBP'li belediyeleri itibarsızlaştırmaya yönelık bir operasyondur. Kanunda normalde para ödenen kişiden yalnızca paranın tahsili istenir, tutuklama yapılmaz. AKP tarafından yargı kendi siyasetine alet edilmeye, kamu düzenini sağlamaktan çıkarılmaya çalışılıyor.”/imc

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.