“Diplomatik Otel” projesi askıya alındı

“Diplomatik Otel” projesi askıya alındı

Eymir Gölü yakınlarına yapılması planlanan ‘Diplomatik Otel’ projesi, doğal sit alanı olduğu gerekçesiyle reddedildi.

A+A-

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü, birinci derece doğal sit alanı olan Eymir Gölü'ne 150 metre mesafede yapılması planlanan Diplomatik Otel'e ilişkin ÇED sürecini sonlandırarak, otelin yapımını askıya aldı.

BirGün'den Hüseyin Şimşek'in haberine göre, birinci derece doğal sit alanı olan Ankara'nın önemli doğal gölü çeperine yapılması planlanan otel projesi hakkında Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Çevre Mühendisleri Odası'nın (ÇMO) itirazı sonuç verdi.

Bakanlığın kararında, “Projenin Gölbaşı Özel Çevre Koruma Bölgesi sınırları içerisinde yer alması nedeniyle projeye ilişkin ÇED Raporu özel formatı bu aşamada oluşturulamamakta olup projeye ilişkin ÇED süreci sonlandırılmıştır” ifadelerine yer verildi.

‘Her şey bitti diye düşünmemek gerekir'

Bakanlığın kararını BirGün'e yorumlayan Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Çevre Mühendisleri Odası (ÇMO)  Çevre Sorunları Araştırma Merkezi Başkanı Baran Bozoğlu şunları söyledi:

“Her şey bitti diye düşünmemek gerekir. Eymir çeperi ağaçlandırılıncaya kadar mücadelemiz devam edecek. Eymir Ankaralılarındır, hiç kimsenin özel mülkiyeti olamaz. Bugün bir kez daha, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Ankara Valiliği ve tüm belediyeleri Eymir ve Mogan Göllerini korumaya ve çeperlerini ağaçlandırmak için bir an önce çalışma yapmaya davet ediyoruz.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.