Dışişleri Bakanlığı: Rusya ikinci kez hava sahasını ihlal etti

Dışişleri Bakanlığı: Rusya ikinci kez hava sahasını ihlal etti

Dışişleri Bakanlığı bir Rusya savaş uçağının Türkiye hava sahasını ikinci kez ihlal ettiğini duyururken, Rusya Büyükelçisi’nin bakanlığa çağırıldığı belirtildi.

A+A-

Dışişleri Bakanlığı bir Rusya savaş uçağının Türkiye hava sahasını ikinci kez ihlal ettiğini duyurdu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, “Rus savaş uçağı ikinci kez Türk hava sahasını ihlal etti. İhlal kuvvetle ikinci kez protesto edildi. 4 Ekim'deki ikinci ihlal için Rusya Büyükelçisi bakanlığa çağrıldı” denildi.

Ne olmuştu?

Cumartesi günü Rus Hava Kuvvetleri'ne ait bir savaş uçağının, Türkiye hava sahasını Hatay civarında ihlal etmesi üzerine, Türkiye iki F-16 jetini bölgeye göndermiş ve Rusya uçağını hava sahasından çıkarmıştı.

Rusya olayın ‘navigasyon hatası' sonucu meydana geldiğini ve birkaç saniyelik bir ihlal yaşandığını bildirmiş, Başbakan Ahmet Davutoğlu ise Rusya'nın kendilerine bunu sehven yapıldığını bildirdiğini aktarmıştı.

Rusya Savunma Bakanlığı da Rusya savaş uçağının Türkiye hava sahasına yönelik kısa süreli ihlalinin kötü hava koşulları nedeniyle yaşandığını açıklamıştı.

Üye ülkeleri acil toplantıya çağıran NATO'dan, “Rusya, Suriye'deki muhalafete ve sivillere yönelik saldırılarını bir an önce durdursun. Rus savaş uçağının Türk hava sahasını ihlali çok tehlikeli ve sorumsuzca bir hareket. Rusya, Türkiye-NATO hava sahasını ihlal etmeyi durdursun ve acil konuya açıklık getirsin” denilmişti./imc

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.