Diyarbakır'da kaç kişi tutuklandı?

Diyarbakır'da kaç kişi tutuklandı?

Diyarbakır Valiliği, Fethullah Gülen cemaatine yönelik soruşturma kapsamında bin 319 kişi hakkında idari, bin 162 kişi hakkında adli işlem yapıldığını, 515 kişinin tutuklandığını açıkladı.

A+A-

Diyarbakır Valiliği, Fethullah Gülen cemaatine yönelik soruşturma kapsamında bin 319 kişi hakkında idari, bin 162 kişi hakkında adli işlem yapıldığını, 515 kişinin tutuklandığını açıkladı.

Diyarbakır Valiliği, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından "FETÖ"ye yönelik yapılan soruşturmaların bilançosunu açıkladı.

İl genelinde "FETÖ"ye karşı adli ve idari çalışmaların başlatıldığı belirtilen açıklamada, vali yardımcıları kaymakamlar, hakim ve savcılar, askeri kurumlar, emniyet, Dicle Üniversitesi'nin de aralarında olduğu kamu kurum ve kuruluşlarında çalışmaların yapıldığı kaydedildi. Diyarbakır'da bugüne kadar yapılan çalışmalarda, bin 319 kişi hakkında idari, bin 162 kişi hakkında adli işlem yapıldığı, 515 kişinin tutuklandığı, 391 kişinin adli kontrol kararı ile serbest bırakıldığı, 207 kişinin ise serbest kaldığı belirtilerek, 49 kişinin gözaltı işleminin sürdüğü kaydedildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.