Doğada santur ve erbane dinletisi

Doğada santur ve erbane dinletisi

Yüksekovalı öğretmen Ümit Bartın ile Denge Erbana Gever grubu farkındalık yaratmak amacıyla doğada erbane ve santur dinletisi sundu.

A+A-

YÜKSEKOVA - İlçe'de görev yapan Yüksekovalı Görsel Sanatlar Öğretmeni Ümit Bartın ile kültürel çalışmalarıyla tanınan Denge Erbane Gever, farkındalık yaratmak amacıyla etkinlik düzenledi. ‘Doğa için çal’ sloganı ile hareket eden doğasever müzisyenler, erbane ve santur çalarak güzel bir dinleti sundu. 

erbane1.jpg

Doğanın insana huzur verdiğini söyleyen Bartın, “Erbanelerimizi, santurumuzu getirdik, doğa için çaldık. Bu gibi etkinliklerimizin devamı için bizim mutlaka doğamızı korumamız gerekiyor. Bütün canlıları korumamız gerekiyor. Şehir gürültüsünden uzaklaşıyoruz. Kafamızı ve ruhumuzu dinlendirmek için burada müzik yapıyoruz. Doğanın içinde müzik çok dinlendirici oluyor” dedi.

Erbane ekibinden Canan Bor ise kültürel etkinlikler düzenlediklerini kaydederek, “Bugün Ümit hocamızla bir çalışma yürüttük. Bu çalışma bizi çok mutlu etti. Çalışmada emeği geçen arkadaşlarımızın eline sağlık” ifadelerini kullandı. HABER: Bilal Tinar

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.