Doğan: Herkes sandığa gitmeli

Doğan: Herkes sandığa gitmeli

HDP Milletvekili Celal Doğan, gündeme ve yaklaşan 1 Kasım seçimine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Gündem Müzakere’de konuşan Ankara Katliamı’nın ‘faturasının’ dahi HDP’ye kesilmeye çalışıldığını söyleyen Doğan, AK Parti’nin bu tutumunu ‘akla ziyan’ o

A+A-

HDP Antep Milletvekili ve 1 Kasım seçimlerinde de İstanbul 2. Bölge Adayı Celal Doğan seçim gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Ayşegül Doğan'ın sunduğu Gündem Müzakere programında konuşan Doğan, 7 Haziran sonrasındaki siyasi atmosfere dikkati çekerek; askeri operasyonları, bölge illerindeki sokağa çıkma yasağı ile gelen ölümleri ve katliamları hatırlatarak,  “Tüm bunlar bu seçimlere hazırlanma konusunda ne iştah ne de arzu bıraktı. Adalet ve Kalkınma Partisi dışındaki hiçbir siyasi parti seçime hazırlanma konusundaki enstrümanları kullanma şansına sahip olmadı,” dedi. Doğan, HDP'nin mevcut güvensizlik ortamı nedeniyle mitingler yapmadığını da anımsattı.

‘Herkes sandığa gitmeli'

Güvensizlik ortamının seçmen katılımına etkisine ilişkin olarak da konuşan Doğan, hangi partiye oy verirse versin herkesin sandığa gitmesi gerektiğini vurguladı ve “Ne kadar sandığa giderseniz, ne kadar çok oy olursa demokrasinin hedeflemiş olduğu sonuçlara varma bakımından büyük bir mesafe alınacağını düşünüyorum,” dedi.

“AK Parti'nin tutumu ‘akla ziyan'”

Çatışma ve şiddet ortamına dikkati çeken Doğan, AK Parti tarafından bu ortamın müsebbibinin HDP'ymiş gibi topluma yansıtılmaya çalışıldığını belirtirken, AK Parti'nin bu konuda da başarılı olamadığını söyledi. Ankara Katliamı'nın ‘faturasının' dahi HDP'ye kesilmeye çalışıldığını söyleyen Doğan, AK Parti'nin bu tutumunu ‘akla ziyan' olarak nitelendirdi.

‘Seçmene saygısızlık ve şantaj'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in “Eğer sandıktan 7 Haziran sonuçlarına benzer bir sonuç çıkarsa korkarım yeniden seçim konuşulmaya başlanacak” sözlerini, yine Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun ‘beyaz Toros' açıklamalarını da hatırlatan Doğan, sürekli olarak bir siyasi partinin tek başına iktidarını işaret eden anlayışın seçmene saygısızlık ve ‘şantaj' yaptığını söyledi.

‘HDP, demokrasinin ve halkların sigortası'

Son olarak HDP'nin hem demokrasinin hem de tüm halkların sigortası ve güvencesi olduğunu söyleyen Doğan, halkın sandığa gitmesi gerektiğini bir kez daha vurguladı.imc

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.