Dolar haftaya 3.88 seviyesinden başladı

Dolar haftaya 3.88 seviyesinden başladı

Döviz kuru yeni haftaya oldukça yüksek seviyelerden başladı. Cuma akşamı başlayan yükselişini sürdüren dolar 3.88, euro 4.51 liradan el değiştiriyor. Altının ons fiyatı ise 1270 dolar.

A+A-

Enflasyonun yüzde 12'ye dayanması ve uluslararası gelişmeler nedeniyle TL hızlı değer kaybını sürdürürken, döviz kurunun aşırı yükselişi devam ediyor.

Haftanın ilk iş gününe 3.87 liradan başlayan dolar yukarı yönlü hareket ederek saat 09.20 itibariyle 3.88'i gördü.

Euro ise 4.50-4.51 aralığında hareket ediyor.

Altının ons fiyatı 1270 dolar, çeyrek altın 259 lira.

Tüketici Fiyatları Endeksi (TÜFE) ekim ayında yüzde 1.70 seviyesinde olan beklentilere karşın yüzde 2.08 oranında artış gösterdi. Yıllık enflasyon yüzde 11.90'a yükselirken, yıl sonuna dönük tek haneli enflasyon beklentilerinin zora girmesine neden oldu.

S&P DEĞİŞİKLİK YAPMADI

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's (S&P), cuma günü piyasa kapanışının ardından yaptığı açıklamada beklentilere uygun harekete ederek Türkiye'nin kredi notu ve görünümünü değiştirmediğini duyurdu.

Türkiye ile ilgili son değerlendirmesini 5 Mayıs 2017'de yapan S&P, yabancı para cinsinden kredi notunu “BB”, yerli para cinsinden notunu “BB+” seviyesinde, not görümünü de “negatif” olarak teyit etmişti./GazeteDuvar

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.