Döviz hesaplarına ek vergi, kesinti oranı artırıldı

Döviz hesaplarına ek vergi, kesinti oranı artırıldı

Bir yıldan uzun vadeli döviz mevduat hesaplarında kesinti yüzde 13'ten yüzde 18'e çıktı. Ayrıca, döviz mevduat hesaplarında bir yıla kadar olan stopaj oranı yüzde 20'ye yükseltildi.

A+A-

Şirketlerin ve bireylerin döviz hesapları 171 milyar dolarla tarihi rekor seviyeye yükselirken, seçim öncesi hükümetten yeni bir hamle geldi.

Döviz tevdiat hesaplarındaki kesinti oranı artırıldı. Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla 1 yıldan uzun vadeli döviz hesaplarında yüzde 13 olan kesinti yüzde 18'e çıkarıldı.

Vadesiz ve ihbarlı hesaplar ile 1 yıla kadar (1 yıl dahil) vadeli hesaplarda yüzde 20, 1 yıldan uzun vadeli hesaplarda yüzde 18 olarak stopaj uygulanmasına karar verildi.

Daha önceki kararda ise  6 aya kadar yüzde 20, 1 yıla kadar yüzde 16 , 1 yıldan uzun vadeli hesaplarda yüzde 13 olarak stopaj uygulanıyordu.

Kararın ilgili 4. maddesinde şu ifadeler kullanıldı:

“22/7/2006 tarihli ve 2006/10731 sayılı Bakanlar Kurulu Kararının eki Kararın 1. maddesinin birinci fıkrasının (d) bendinin (1) numaralı alt bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

1) Döviz tevdiat hesaplarına yürütülen faizlerden ve katılım bankalarınca döviz katılma hesaplarına ödenen kâr paylarından;

– Vadesiz ve ihbarlı hesaplar ile 1 yıla kadar (1 yıl dahil) vadeli hesaplarda yüzde 20

– 1 yıldan uzun vadeli hesaplarda yüzde 18 kesinti yapılacak.”(Gazete Duvar)

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.