Dünya 15 Gün Karanlıkta Kalacak

Dünya 15 Gün Karanlıkta Kalacak

Çeşitli basın yayın organlarında çıkan haberlere göre 'Dünya Kasım ayında 15 gün karanlık olacak' Üstelik NASA dünyanın karanlığa gömüleceğini de teyit etmişmiş(!)

A+A-

Geçtiğimiz günlerde Amerika'da gerçekleşen güneş tutulması ile tüm dünyada Amerika kıtası boyunca izlenen bu gökyüzü olayı konuşulmuştu. 21 Ağustos'ta gerçekleşen güneş tutulması tarihin en çok konuşulan, tweet atılan, fotoğraflanan ve videoya kaydedilen gökyüzü olayı oldu.

Kimilerine göre yeni kötü olayların habercisi olan son güneş tutulması gökbilimcilere göre yeni teknolojilerle yeni deneyimlerin izlenmesi olarak kayıtlara geçti. Daha güneş tutulmasının üzerinden 1 hafta bile geçmeden bu kez yeni bir gökyüzü olayı gerek dünyada gerekse ülkemizde “bazı” basın-yayın organlarını meşgul eder hale geldi.

SAHTE HABER FURYASI

Bu haberi siz de kuzeniniz, amcanız, teyzeniz veya bir arkadaşınızın sosyal medya hesabında görmüş ve okumuş bile olabilirsiniz. “Dünya, Kasım ayında 15 günlük karanlığa boğulacak” haberinden bahsediyorum. Düşününce ne kadar kaotik bir durumun bizleri beklediğini kısa bir düşünce mülahazasıyla gözlerimizin önüne getirebiliyoruz. Dilerseniz bahsini ettiğimiz haberi bölümlere ayrılmış haliyle şöyle bir hatırlayalım, içimiz bir kararsın;

'DÜNYA KASIM AYINDA 15 GÜN KARANLIK OLACAK'

Dünya'nın gelecek aylar ve yıllarda başına gelebilecek değişimlerle alakalı birçok rapor bulunmakta ancak bu tahminlerden çok azının başarıya ulaşması dolayısıyla internette okuduğumuz her şeye sorgulayarak yaklaşıyoruz. Bu sefer NASA, son zamanlarda internette dolanan Dünya'nın 2017 yılının Kasım ayında, ayın 15'inde başlayıp 29'una kadar sürecek olan komple bir karanlığa maruz kalacağı iddialarını doğruladı. NASA bu garip olayın yaşanabileceğini bildiklerini ancak tam olarak ne zamana denk geleceğini daha önceleri bilmediklerini bildirdi. Daha detaylı bir incelemeyle birlikte NASA astronomlarından gelen bilgiye göre fenomenin 15 Kasım'da gece 3:00 sularında başlayıp 30 Kasım 16:45 saati civarına kadar devam etmesi bekleniyor.

Haberin ilk bölümüne bakıldığında her şey gayet resmî görünüyor. Dünya 15 gün boyunca karanlığa boğulacak ve bu konuda dünyada bilinen en yetkin kurum NASA beklenen bu yarı kıyamet senaryosunun önceden zamanını bilmiyordu ve astronomlardan(!) gelen bilgiyle birden durumun farkına vardılar ve beklenen gökyüzü olayını doğruladılar. Nasıl doğruladılar peki? Bakalım sonra neler olmuş;

Uzmanlara göre bu "karartma" Jüpiter ve Venüs arasındaki bir astoromik olaydan dolayı gerçekleşecek. Hatta NASA'nın başındaki isim olan Charles Bolden'den Beyaz Saray'daki yetkililere garip olay hakkında bilgi vermek için yazılan 1000 sayfayı aşkın detaylı bir doküman bile bulunmakta. Rapora göre bu özel periyot sürecinde Jüpiter ve Venüs birbirlerine yaklaşacak ve birbirlerinden yalnızca 1 derecelik bir açıyla ayrı duracaklar. Venüs, Jüpiter'in güneybatısına geçiş yapacak ve Jüpiter'den 10 kat daha parlak bir duruma gelecek. Venüs'ün parlak ışığı Jüpiter'de bir reaksiyona sebep olacak ve gaz devinin uzaya inanılmaz boyutlarda hidrojen salması bekleniyor. Bu reaksiyon sonucu salınan gazların 15 Kasım günü gece 2:50 sularında Güneş ile temasta bulunması bekleniyor. Hidrojenin Güneş ile buluşmasıyla birlikte Güneş yüzeyinde devasa bir patlama gerçekleşecek ve yıldızın ısısını 9 bin derecenin üstüne taşıyacak. Bu olay o kadar büyük bir ısı açığa çıkartacak ki Güneş'in rengi mavimsi tonlarda bir renge dönüşecek. Güneş'in bu olayın ardından eski ısısına ve rengine kavuşması için en azından 14 günlük bir süreye ihtiyaç duyacağı belirtilen bilgiler arasında.

HABERİN DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ

 

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.