Durunkaya beldesi'de minare talebi

Durunkaya beldesi'de minare talebi

Hakkari’nin Durankaya beldesi sakinleri, cami minaresi olmayan beldelerinin daha iyi göze gelmesi için Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan yardım istediler.

A+A-

Şehirden 26 kilometre mesafede bulunan 4 bin 500 nüfuslu Durankaya beldesinin sakinleri, buradaki camilerde minare bulunmadığını söylediler. Durankaya beldesi sakinlerinden Remzi Güldal, beldelerinde hemen hemen her mahallede bir cami bulunduğunu söyledi.

Güldal, “Hakkari İl Müftülüğü, Durankaya'da camisi olmayan mahallelere ve eski olan camileri yıkıp yerine yeni camiler yapılması için harekete geçti. Bazı camilerin eski olmasından dolayı gereken plan ve projeleri tamamlayıp yerine yenileri inşa edilecektir.

Ancak Durankaya beldesinde hiçbir camide minarelerin olmaması, belirli mahallelerde yeni minare yapımı için Diyanet İşleri Bakanlığı'ndan yardım bekliyoruz. Camilerimiz var, ama hiçbir camide minare yokur. İl dışından köyümüze gelen vatandaşlar, cami minareleri olmadığı için caminin nerede olduğunu bilmiyor.

Beldemizde de bazı mahallelerinde cami minaresinin olmasını istiyoruz. Ayrıca merkezi sistem olmadığı için her mahallenin imamı ayrı ayrı ezan okuyor. Beldemize merkezi sistemin kurulması içinde Diyanet İşler Başkanlığı ve hayırseverlerden ricamız bizlere yardımcı olmasıdır” dedi.

cami-m-001.jpg

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.