“Eğitimle Yeniden Buluşma” projesi Hakkari'de meyvelerini vermeye başladı

“Eğitimle Yeniden Buluşma” projesi Hakkari'de meyvelerini vermeye başladı

Hakkari'de “Eğitimle Yeniden Buluşma” projesi meyvelerini vermeye başladı.

A+A-

Milli Eğitim Bakanlığınca başlatılan "Eğitimle Yeniden Buluşma" tüm illerde olduğu gibi Hakkari ilinde de hayata geçiriliyor.

Proje kapsamında, okul kaydı bulunmayan ve sürekli devamsız öğrencilerin eğitim-öğretim sürecine kazandırılması için başlatılan çalışmalar olumlu sonuç veriyor. 

Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından proje ile ilgili yapılan yazılı açıklamada, sürecin takip edilmesi için kurulan komisyonun saha taraması yaptığı ve 2019 yılından itibaren eğitimden uzak kalan, okula gelmeyen öğrencilerin tespit edildiği kaydedildi.

Bir çok öğrenci ve velinin ikna yolu ile yeniden okula kazandırıldığı ifade edilen açıklamada, okula kaydını yapmayan öğrenciler için otomatik takip sisteminin devreye alındığı, e-Okul sisteminde kaydı bulunmayan öğrencilerin okulla yeniden buluşturulduğu ifade edildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür, bakanlıkça başlatılan "Eğitimle Yeniden Buluşma" projesi kapsamında il ve ilçelerde kapı kapı gezerek ikna etmek suretiyle eğitimden uzak kalan çocukların eğitim sistemine dahil edildiğini belirtti.

Kentte başlatılan eğitim seferberliğinin olumlu sonuç verdi bilgisini veren Müdür Gür, "İlimizde eğitimle buluşmayan tek bir çocuğumuz kalmayana kadar da saha taramalarımız devam edecektir. İnanıyorum ki ilimiz eğitiminde uyguladığımız ulusal-yerel projelerle niteliğin artırılmasına yönelik göstereceğimiz çabalarımız, eğitim yolculuğunda başarıyla ilerlememizi sağlayacaktır" ifadelerini kullandı. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.