EGO ‘kusursuz’ bulundu

EGO ‘kusursuz’ bulundu

Ankara’da 12 kişinin yaşamını yitirdiği kaza nedeniyle tutuklanan belediye otobüsü şoförü Erol Ayas hakkında 15 yıldan 22,5 yıla kadar hapis istemiyle dava açılırken, Elektrik, Gaz ve Otobüs İşletmeleri (EGO) “kusursuz” bulundu.

A+A-

Ankara'da 3 Ekim tarihinde 12 kişinin yaşamını yitirdiği kaza nedeniyle tutuklanan belediye otobüsü şoförü Erol Ayas hakkında 15 yıldan 22,5 yıla kadar hapis istemiyle dava açılırken, Elektrik, Gaz ve Otobüs İşletmeleri (EGO) “kusursuz” bulundu.

Cebeci Dikimevi Kavşağı'nda bir belediye otobüsü duraktaki yolcuları altına alarak, kaldırıma ve park halindeki otomobillere çarptıktan 60 metre sonra durabilmişti. Olay yerinde 10 kişi hayatını kaybetmiş, diğer iki kişi ise kaldırıldıkları hastanede yaşamlarını yitirmişti.

Kazaya ilişkin yürütülen soruşturmayı tamamlayan savcılığın hazırladığı iddianamede göre; şoför Erol Ayaz, “Bilinçli taksirle birden fazla insanın ölümüne ve yaralanmasına sebebiyet vermek”le suçlandı.

Bazı EGO görevlileri ve otobüsü üreticisi hakkında üçlü bilirkişi raporu doğrultusunda ek takipsizlik kararı verildiği kaydedilen iddianamede, otobüsün viteste bırakılarak el freni çekilmediği ve Ayaz'ın acil stop butonunu kullanmadığı vurgulandı.

Raporda, EGO Genel Müdürlüğü için de “Araçların bakımını zamanında yaptırdığı, şoförlerin psiko-teknik eğitimden geçirdiği, sürücülerin çalışma programlarının yapıldığı, program dışı sürücü çalıştırmadığından dolayı kusuru bulunmamaktadır” denildi./imc

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.