Emekli ikramiyesi ne kadar oldu?

Emekli ikramiyesi ne kadar oldu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Ordu mitinginde açıklamalarda bulundu. Erdoğan emeklinin bayramikramiyesi yüzde 50 artışla 3 bin liraya çıkaracaklarını duyurdu.

A+A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin Ordu'nun Altınordu İlçesindeki Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitinginde konuştu. Erdoğan, "Emeklinin bayram ikramiyesi yüzde 50 artışla 3 bin liraya yükselteceğiz" dedi.

Erdoğan, konuşmasında şunları kaydetti:

Emekli ikramiyelerini arttıracaklarını da kaydeden Erdoğan, şunları söyledi:
“Mesela, sadece emeklilerimize yaptığımız tek seferlik 5 bin liralık ödemenin, en düşük emekli maaşının sınırını 10 bin liraya çıkartmanın, maaşlarda yaptığımız yüzde 50’ye ulaşan zam oranlarının bütçeye maliyeti 300 milyar liradan fazladır. Bütçemize ek maliyet getiren bu düzenlemelerle gayemiz; emeklilerimize ve çalışanlarımıza biraz nefes aldırabilmektir. Önümüz Ramazan, arkası bayram, emeklilerimizin bayram ikramiyelerinde de, bütçe imkânlarını tekrar zorlama pahasına, bir artış yapmayı planlıyoruz. Biliyorsunuz, eskiden emeklinin bayram ikramiyesi diye bir geliri yoktu. Bu uygulamayı ilk defa 2018 yılında biz getirdik. Önce bin lira olan bayram ikramiyesini, evvela bin 200 liraya, sonra 2 bin liraya çıkardık. Önümüzdeki bayramda bu rakamı yüzde 50 artışla, 3 bin liraya yükselteceğiz. Tabii ülkemizde emekli maaşı alan, vefat edenlerin hak sahipleriyle birlikte 16 milyon kişi var. Yapılan her bir iyileştirmenin bütçeye maliyetini buna göre düşündüğümüzde, karşımızdaki tablo çok daha doğru anlaşılacaktır.”

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.