Erdoğan ailesinden Cumhuriyet’e dava

Erdoğan ailesinden Cumhuriyet’e dava

Cumhuriyet yazarları Karan ve Çetinkaya için toplam dokuz yıl hapis istenen iddianamenin 1280 kişilik şikayetçi listesinde Erdoğan’ın ailesi, damadı, avukatları ve AK Parti’li milletvekili adayları bulunuyor.

A+A-

Cumhuriyet Gazetesi yazarları Ceyda Karan ile Hikmet Çetinkaya'ya saldırıya uğrayan mizah dergisi Charlie Hebdo'nun karikatürlerini yayınlayarak ”halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama” gerekçesiyle suç duyurusunda bulunan 1280 kişi arasında Erdoğan ailesi, avukatları ve danışmanlar da var.

Haberi Aile Boyu Dava manşetiyle veren Cumhuriyet gazetesi İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Vedat Yiğit'in hazırladığı 38 sayfalık iddianamenin 1280 kişilik şikayetçi listesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan, kızları Sümeyye Erdoğan ve Esra Albayrak, AKP milletvekili adayı damadı Berat Albayrak'ın yanı sıra Erdoğan'ın danışmanı Mustafa Varank, avukatları Ahmet Özel ve Ferah Yıldız da var.

Canan Coşkun imzalı habere göre listede 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmaları şüphelilerinden Yasin el Kadı ve Usame Kutub'un avukatları Mustafa Doğan İnal da yer alıyor.

Yeni Akit yazarı Hasan Karakaya'nın yanı sıra şikayetçiler arasında Memur-Sen, Eğitim Bir Sen ve Altı Nokta Körler Derneği de var.İmc

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.