Erdoğan: AK Parti’nin seçim bildirgesini okudum demedim

Erdoğan: AK Parti’nin seçim bildirgesini okudum demedim

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisine gele tepkiler üzerine, “Ben AK Parti’nin seçim bildirgesini okudum demedim” diye konuştu.

A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Slovenya ziyareti sırasında seçim bildirgesini okuyup okumadığına ilişkin soruya cevap verirken sabah söylediğinin tersine bu kez seçim beyannamesini okuduğumu söylemedim dedi.

Erdoğan şöyle konuştu:

“Seçim bildirisi okudum diye beyanım olmadım. Başbakanın, başkanlık sistemi ilgili düşüncelerini benimle paylaştığını, bizzat kendisini yazacağını söylediğini,  ben de düşüncelerimi kendisi ile paylaştığımı söyledim. Muhalefet seçim bildirgelerini bana yollarsa kendilerine yardımcı olurum. Hele hele başkanlık sistemi ile ilgili düşüncelerini yollarlarsa isabetli olur. Biliyorsunuz başkanlık sistemine karşılar. Ben bu ülkede, ülkemde 40 yıldır siyasetin içinde olan birisiyim. Bunlar siyaset acemisi, bu tür bildiriler gelirse tecrübelerimi kendileri ile paylaşmış olurum.”

Sabah ne söylemişti?

Erdoğan sabah Slovenya'ya hareketinden önce şu ifadeleri kullanmıştı:

“Geçen hafta sayın Başbakanla bunları konuştuk. Sayın Başbakan da başkanlık sistemiyle ilgili olarak bizzat kaleme aldığı oradaki sisteme yönelik anlayışını da detaylı ele almış. Ben de bizzat orada kendim de okudum.

Bu tabii şahsen benim için çok çok olumlu bir gelişme.”

Muhalefet partileri de Erdoğan'ın sözlerine tepki göstermişti./İMC

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.