Erdoğan, Barack Obama ile telefonla görüştü

Erdoğan, Barack Obama ile telefonla görüştü

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Barack Obama ile telefon görüşmesi yaptı. Görüşmede, Suruç ve Ceylanpınar’daki terör saldırılarını ele aldı. Obama’nın “Türkiye’nin ulusal güvenliğini tehdit eden sınır içinde veya ötesinde hiçbir gelişmeye izin

A+A-

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Barack Obama ile telefon görüşmesi yaptı. Görüşmede, Suruç ve Ceylanpınar'daki terör saldırılarını ele aldı. Obama'nın  “Türkiye'nin ulusal güvenliğini tehdit eden sınır içinde veya ötesinde hiçbir gelişmeye izin verilmeyecek” ifadelerini kullanıldığı belirtildi.

Milliyet'te yer alan habere göre, Türkiye'ye gelen ABD Başkanı Obama'nın IŞİD'le Küresel Mücadele Özel Temsilcisi John Allen başkanlığındaki heyet ile Dışişleri Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı arasında yürütülen görüşmeler sonunda IŞİD'le mücadele konusunda mutabakata varıldı.

Mutabakatla, IŞİD'le mücadele kapsamında İncirlik'in hava operasyonları için sınırlı olarak kullanılmasına Ankara olumlu bakıyor. Bu operasyonlara Türkiye uçaklarının katılmayacağı ancak operasyonlarda incirlik'in alınan kararlar doğrultusunda sınırlı olarak kullanılacağı ifade edildi.

Buna karşılık Türkiye'nin, Cerablus'tan Afrin'e kadar uzanan bölgede gelişmelerin yaşanması halinde güvenli bölge oluşturması ya da farklı önlemler almasına ABD'nin de olumlu yaklaşacağını bildirdiği ifade edildi.

Görüşmelerde, Türkiye'nin de Suriye'nin kuzeyinde PYD'nin Cerablus'la Afrin Kantonları arasında kalan bölge dışında denetimi sağlamasını gündeme getirdiği öğrenildi./İMC

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.