Erdoğan: Demirtaş ve Yüksekdağ’ın dokunulmazlıkları kaldırılmalı

Erdoğan: Demirtaş ve Yüksekdağ’ın dokunulmazlıkları kaldırılmalı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, HDP Eş Genel Başkanları’nın özerklik açıklamalarının anayasa suçu olduğunu belirterek, “Dokunulmazlıklarının kaldırılması suretiyle başlayacak süreç, terörle mücadele açısından ülkemizdeki havayı da olumlu yönde etkileyecektir” dedi

A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan ziyaretinden dönerken uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın açıklamalarının anayasa suçu olduğunu söyledi.

İki liderin bu açıklamalarının bedelini ödemek durumda olduğunu ifade eden Erdoğan, Diyarbakır ve Ankara cumhuriyet başsavcılıkları tarafından açılan soruşturmalar hakkında konuştu.

Erdoğan, “İki eşbaşkanın yaptığı açıklamalar kesinlikle anayasa suçu. Haklarında cumhuriyet başsavcılıklarının başlattıkları süreçler var. Bu konular takip edilmeli. Dokunulmazlıklarının kaldırılması suretiyle başlayacak süreç, inanıyorum ki terörle mücadele açısından ülkemizdeki havayı da olumlu yönde etkileyecektir” ifadelerini kullanıldı.

Yeni anayasa konusunda toplumsal mutabakat vurgusu yapan Erdoğan, “Başkanlık ya da partili cumhurbaşkanlığı sistemi gelirse Türkiye daha iyi bir noktaya gelir” dedi.

Erdoğan, YPG'nin de içinde olduğu Demokratik Suriye Güçleri'nin, Teşrin Barajı'nı alarak Fırat'ın batısına geçmesine dair bir soruya ise: “YPG'nin öyle Fırat'ın batısına geçme durumu olduğu bilgisi almış değilim. Böyle bir şey varsa gereği yapılır. Oraya YPG'nin gelmesini izlemek, kabul edilir değildir. O zaman tamamiyle bizim güneyimizde, Suriye'nin kuzeyinde bir Kürt bantı oluşur ki, buna ‘Evet' demek mümkün değildir” karşılığını verdi.

Erdoğan, İsrail'le yapılan görüşmeler için de “Bizim İsrail'e ihtiyacımızın olduğunu kabul etmemiz lazım. Bu, bölgenin bir gerçeği. Karşılıklı samimiyet çerçevesinde bu adımları atmayı başarabilirsek, normalleşme beraberinde gelir” diye belirtti.

Cumhurbaşkanı, İsrail'in Gazze'ye Türkiye üzerinden bazı malzemelerinin girişini kabul ettiğini de ifade etti./İMC

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.