Erdoğan: Rusya Suriye'ye davetlidir

Erdoğan: Rusya Suriye'ye davetlidir

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu'nun 'Erdoğan İstanbul'a aday olduğunda ne tecrübesi vardı' açıklamasını eleştirdi. Erdoğan, 'Önce kendine gel sen! Siyasette, özel sektörde yakaladığım tecrübe adeta senin

A+A-

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, NTV canlı yayınında soruları yanıtlıyor.

“Halkınızla beraber gönül dilini kurmadıktan sonra bir yere varmanız mümkün değil” diyen Erdoğan, “Meydanların dilini meydanlarda öğreneceksiniz. Bazıları diyor ki, ‘artık bunlar televizyonlarla, sosyal medyalarla' hepsi doğru ama meydanların farkı bana göre daha farklı. Ben mesela en büyük zevki meydanlarda alıyorum” dedi.

Muhalefetin sıkıntıları nedeniyle meydanlara çıkamadığını savunan Erdoğan, “Siyasette önce dava adamı olunmalı. Siyasetten önce dava adamı olmalı, Bahçeli ile irtibatlarımızı sıkı tutuyoruz. Cumhur İttifakı sıkıntı olmadan yoluna devam eder” diye konuştu.

İYİ Parti Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Burhanettin Kocamaz'ın aday olamamasını değerlendiren Erdoğan, “Nihai karar, YSK'nindir. YSK, hangi kararı verirse o nihai hükümdür, onunla da iş bitmiş olur” ifadelerini kullandı.

‘ANKETLERDE CİDDİ MANİPÜLASYON VAR'

Anketlere güvenmediğini belirten Erdoğan, “Anketlerde ciddi manipülasyon var. Bu seçimde çalışmaları farklı bir yöntemle sürdürüyoruz. Anketlerde tutarsızlık var, meydanlar benim için en büyük anket şu anda, bu şekilde yola devam ediyorum. En büyük anket 31 Mart. 31 Mart'ta şaşmayacak bir anket var” dedi.

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu'nun “Erdoğan İstanbul'a aday olduğu zaman ne tecrübesi vardı” dediğini söyleyen Erdoğan, “Önce kendine gel sen! Siyasette, özel sektörde yakaladığım tecrübe adeta senin şu anda senin yakaladığını ben o zaman unutmuştum. İstanbul'da ilçe başkanlıklarından tut, il başkanlığına varıncaya kadar bunları yapmışım. Özel sektör, devlet sektörü deneyimim var. Bu iş lafla, dedikodu, iftirayla olmuyor. Eserini ortaya koy, onunla konuşur. Beylikdüzü'nde belediye başkanlığı yapmışsın. Tamam da ne yapmışsın onu söyle? Neymiş kültür merkezi yapmışsın. Senin kültür merkezin o ilçenin çapında bile değil” şeklinde konuştu.

‘PARTİ KURANLARIN AKIBETİ BELLİ'

“Başka trene bindiler” açıklaması sorulan Erdoğan, “Dava adamıysan davana ihanetin olmaması lazım. Çakılı kadrolar olamaz, liderin görevi de budur. Ayrılanlarla bir daha yol yürümek mümkün değil. Bizde tasfiye olmaz., bayrak yarışı olur. Parti kuranların akıbeti belli” yanıtını verdi.

Suriye'yle Türkiye arasındaki Adana Mutabakatı'nın yürürlükte olduğunu belirten Erdoğan, “Taraflar 3 yılda bir devamına itiraz etme hakkına sahip ama hiç böyle bir şey olmadığı için Adana Mutabakatı devrede. Putin bize bunu söyledi. Suriye tarafına bizden terörist giderse ya da oradan buraya gelirse kovalama hakkımız var. Rusya Suriye'ye davetlidir” dedi.

Erdoğan, sorunun Suriye ile daha üst düzey görüşmeler olacak mı bölümüne yanıt vermedi.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.