Erdoğan'dan bir kez daha 'Fırat'ın batısı' açıklaması: Gereği yapılır!

Erdoğan'dan bir kez daha 'Fırat'ın batısı' açıklaması: Gereği yapılır!

YPG'nin Fırat'ın batısına geçmesine izin vermeyeceklerini söyleyen Erdoğan, 'YPG’nin Fırat’ın batısına geçtiğine dair bir bilgi almadım. Böyle bir şey varsa gereği yapılır. Suriye’nin kuzeyinde bir Kürt bandı oluşumuna ‘evet’ dememiz mümkün değil' dedi. E

A+A-

Suudi Arabistan ziyareti dönüşünde uçakta "gazetecilere" açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, YPG'nin Fırat'ın batısına geçtiğine ilişkin haberlere yanıt verdi.

"YPG'nin Fırat'ın batısına geçtiğine dair bir bilgi almış değilim" diyen Erdoğan, "Böyle bir şey varsa gereği yapılır. Şu an Cerablus hedefimiz vardı. Neydi o? DAEŞ'ten orayı temizlemek. Azez olayı bizim için risktir. Oraya YPG'nin gelmesini izlemek kabul edilir şey değil. Bizim güneyimizde Suriye'nin kuzeyinde bir Kürt bandı oluşur ki buna ‘evet' demek mümkün değil. Bir de orada malum Teşrin Barajı var. Barajla alakalı, ABD de orayı DAEŞ'ten korumak için bir adım attığını söyledi. Yani, YPG'yi orada eğer kara gücü olarak kullandığını mı anlatmak istiyor onu bilemiyorum. Mare, Hercele hattındaki işbirliğimiz neyse oralarda da aynı işbirliği rahatlıkla yapılabilir. Bunu kendilerine söyledik" ifadelerini kullandı.(kaynak-solhabar)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.