Erdoğan’dan Demirtaş’a ‘davet edin gelir’ yanıtı

Erdoğan’dan Demirtaş’a ‘davet edin gelir’ yanıtı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bir başkası çıkmış ‘Cumhurbaşkanı nereye çağrılsa gidiyor’ diyor. Evet ben milletin çağırdığı her yere giderim” dedi.

A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açılışların ardından bu kez de Türkiye Otobüsçüler Federasyonu Genel Kurulu'na katıldı. Erdoğan burada yaptığı konuşmada, “Sistemde bir güncelleme gerekiyor. Bu güncellemenin adı başkanlık sistemi” dedi ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın “Cumhurbaşkanı değil, açılıştan sorumlu müdür mübarek. Nerede açılış, kendisi orada. Evde, kahvehanede, gazoz açacaksanız davet edin gelir, hiçbir fırsatı kaçırmaz” eleştirisine de yanıt vererek, “Evet ben milletin çağırdığı her yere giderim” dedi.

Erdoğan başkanlık sistemiyle ilgili bu kez de Otobüsçüler Federasyonu'nda konuştu. Erdoğan, başkanlık sitemini istemeyenleri, “Gördüklerimiz şunlar; terör örgütü istemiyor, Pensilvanya istemiyor, halka ‘Bidon kafalı, göbeğini kaşıyan adam' diyenler istemiyor, Ermeni diasporası istemiyor. Bir de bunlarla aynı çizgiye gelmekten zül duymayan muhalefet partileri, başkanlık sistemini istemiyor. Dikkat edin, bu ittifakta tek bir şey yok. Nedir o? Burada millet yok” ifadeleri ile eleştirdi.

Demirtaş'a yanıt

Erdoğan, HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş'ın “Gazoz açacaksanız davet edin gelir, hiçbir fırsatı kaçırmaz” eleştirisine de şöyle yanıt verdi:

“Bir başkası çıkmış, ‘Cumhurbaşkanı nereye çağrılsa gidiyor, evde konserve mi yapacaksınız, yufka mı açacaksınız, çağırın gelir' diyor. Evet ben, milletin çağırdığı her yere bugüne kadar gittim, bundan sonra da giderim.”

Erdoğan, “kendilerinin” HDP gibi aday çıkarmadığını söyledi

“Doğu'da, Güneydoğu'da Kürt kardeşimin duygularını istismar edip İstanbul'da Beyaz Türklerle kadeh tokuşturmuyorum. Böyle bir derdim de yok. Diyarbakır'da sözde bir müftü, Eskişehir'de eşcinsel aday biz göstermiyoruz. Böyle bir derdimiz de yok. Ege'de, İç Anadolu'da, Karadeniz'de demokrasi ve özgürlük nutukları atıp, bölgede insanları hayatlarından bezdirircesine tehdit etmedik, etmiyoruz. Bizim böyle bir şeyimiz yok ve maalesef aynı şekilde ‘milliyetçiyim' diyip bölücü örgütün güdümündeki partiyle, paralel örgütle aynı dili de kullanmadık, kullanmıyoruz.”

Demirtaş ne demişti?

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, “Cumhurbaşkanı değil, açılıştan sorumlu müdür mübarek. Nerede açılış, kendisi orada. Evde, kahvehanede, gazoz açacaksanız davet edin gelir, hiçbir fırsatı kaçırmaz” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.