Erdoğan’dan iftar masası davası

Erdoğan’dan iftar masası davası

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanı Görmez ve beraberindekilere verilen iftar yemeğinin maliyetinin 1 milyon lira olduğu iddiaları üzerine, Sözcü gazetesi ile TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan hakkında, Erdoğan’ın ka

A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ve beraberindekilere verilen iftar yemeğinin maliyetinin 1 milyon lira olduğu iddiaları üzerine, Sözcü gazetesi ile Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan hakkında ellişer bin liralık manevi tazminat davası açtı.

Erdoğan'ın avukatları Muammer Cemaloğlu ve Burhanettin Sevencan tarafından TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan ve Sözcü gazetesi aleyhine açılan davanın dilekçesinde, Candan'ın yaptığı açıklamaya dayanılarak Sözcü gazetesinin 24 Haziran tarihli nüshasında, iftar yemeğiyle ilgili gerçek dışı iddia ve ithamlara yer verilerek kamuoyunun yanıltıldığı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kamuoyu önünde yıpratılmak istenildiği belirtildi.

Dava dilekçesinde, “iftar yemeği için kullanılan masanın maliyetinin 1 milyon lira olduğu ve 29 kişilik iftar yemeği maliyetinin ise 87 bin 653 fitrelik olduğu şeklindeki iddia, açık bir iftira ve hakarettir. Haberde açıklama yaptığı iddia olunan davalı Tezcan Karakuş ve bunu manşet yapan davalı basın organı da bu durumu bilmektedir” denildi.

Cumhurbaşkanlığının konuya ilişkin basın açıklaması yaptığı hatırlatılan dilekçede, gazetede çıkan haberlerin basın ahlak ve ilkelerine aykırı olduğu, eleştiri, ifade özgürlüğü, hak ve görev sınırlarının aşıldığı belirtildi.

Dilekçede, Sözcü gazetesi ve Candan hakkında ellişer bin liralık manevi tazminat talebinde bulunuldu.

Ne olmuştu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 22 Haziran akşamı Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ve din insanlarına Saray'da iftar yemeği verdi.

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda verilen iftar yemeğinin maliyetinin 87 bin 653 kişinin fitresi olduğunu açıkladı

Bu açıklama üzerine Cumhurbaşkanlığı verilen iftar yemeğinin maliyeti konusunda, Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na yönelik tezviratlarıyla dikkati çekme uğraşındaki bir meslek kuruluşunun ileri sürdüğü rakamların tümüyle gerçek dışı olduğunu açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başdanışmanı Mustafa Varank, Mimarlar Odası Ankara Şube'nin açıklamalarında Twitter hesabından şunları yazdı:

“2012'den beri Cumhurbaşkanlığı aynı tabak çanak koltukları kullanıyor. Ama dert yalan ve iftirayla Erdoğana saldırmak . Şehit aileleri ve gazilerle yapılan iftarda da aynı malzemeler vardı. Şimdi kudurmuş gibi saldıranlar o zaman sustu. Bu masada Kılıçdaroğlu, Bahçeli de var. Cumhuriyet, Sözcü vs o zaman bu iftiraları atmıyordu şimdi atıyor? Dert başka. Bu iki masa arasındaki fark büyüklüğü ve misafirlar. Defalarca söylememize rağmen yalanda ısrar edenlere ne yapmak lazım? Bu masa 4600 TL diğer malzemeler geçmişten kalma.”

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, iftar yemeği masanın maliyetinin 6.5 milyon lira olduğu iddiasının cumhurbaşkanlığı tarafından yalanlanması üzerine açıklama yaptı. Açıklamada, “Kaçak saray maliyetleri ve dekorasyonları ile ilgili belgeleri ve faturaları kalem kalem markaları ile açıklasınlar, tezvirat var mı yok mu? Görelim” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da, yemek masası maliyeti ile ilgili 24 Haziran'da muhtarlara verdiği iftar yemeğinde “Biz onların niyetlerini biliyoruz. Onlar hukuk önünde ifade verecekler, hesaplaşacağız. Bunların niyetlerinin ne olduğunu çok iyi biliyoruz. Nasıl bir yaşam içinde olduklarını çok iyi biliyoruz. Ama bunun hesabını verecekler” dedi./İMC

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.