Esad, Putin ile görüştü: İdlib anlaşması çok olumlu

Esad, Putin ile görüştü: İdlib anlaşması çok olumlu

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın telefon görüşmesinde, Putin'in Esad'a Moskova'daki görüşme hakkında bilgi verdiği ifade edildi. Esad, 'Türkiye'nin anlaşma maddelerine uyması halinde Suriye halkı üzerinde olumlu e

A+A-

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'la telefon görüşmesi yaptı. Putin'in, Moskova'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la yapılan görüşmenin ardından açıklanan anlaşmayla ilgili Esad'a bilgi verdiği ifade edildi.

Kremlin ve Suriye devlet ajansı SANA, Putin ve Esad telefon görüşmesi yaptığını duyurdu. Putin, ‘anlaşma maddelerinin uygulanmasının İdlib gerilimi azaltma bölgesinde istikrarın tesis edilmesini sağlayacağını' söyledi.  Rus ve Türk liderlerin görüşmelerinden çıkan sonuçları çok olumlu bulduğunu söyleyen Esad ise, Moskova'da Putin ve Erdoğan arasında gerçekleşen görüşmenin, ‘Türkiye'nin anlaşma maddelerine uyması halinde Suriye halkı üzerinde olumlu etkileri olacağını' belirtti.

Telefon görüşmesinde Esad, İdlib hakkında varılan anlaşmanın ‘Suriye'nin egemenliğini ve toprak bütünlüğünün güvence altına alma çabalarının bir parçası olduğu' ifade etti. Esad, Moskova'da varılan anlaşmanın ‘siyasi sürecin yeniden başlaması için elverişli bir atmosfer oluşturulmasına katkı sağlayacağını' söyledi. (DIŞ HABERLER/Sputnik)

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.