Esendere Beldesine bağlı Akpınar Köyünde Keremoğlu Camiisi ibadete açıldı

Esendere Beldesine bağlı Akpınar Köyünde Keremoğlu Camiisi ibadete açıldı

Yüksekova'ya bağı Esendere Beldesinde yaklaşık bin kişinin ibadet yapabilmesine imkân sağlayacak olan, 3 katlı Hacı Kadir Keremoğlu Camiisi, Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik’in katılımı ile ibadete açıldı.

A+A-

Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Esendere Beldesi Akpınar Köyü sınırları içerinde Keremoğlu ailesi tarafından yapılan bin  kişinin aynı anda ibadet edebileceği ve merhum işadamı Hacı Kadir Keremoğlu adına yaptırılan camii ibadete açıldı.

Açılışta konuşan Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik camiinin yapımında emeği geçen herkese teşekkür ederek H. Kadir Keremoğlu Camisinin hayırlı olmasını diledi. 

dsc-7872.jpg

Camiilerin en temel görevlerinden birinin inananları bir araya getirmek olduğunu belirten Vali Çelik, "Camiinin açılış bile bu vesile ile bizleri bir araya getirdi. Bu camiinin köye kazandırılmasına emeği geçen, katkı sunan Hacı Lezgin Beye, diğer yakınlarına, yapımda emeği geçen mimarlarından çalışanlarına kadar herkese şükranlarımızı arz ediyorum” dedi. Hayırların, barışa dostluğa ve kardeşliğe vesile olmasını temenni eden Vali Çelik, “İnşaat olarak güzel. Her şey mükemmel. Ama onları yaşatacak içinde insan olması lazım. Çocuklarımızın gençlerimizin. Yani sizlerin bizlerin olması lazım ki amacını yerine getirsin. Çok güzel olmuş sıcak bir ortam var. Bu sıcak ortam sizlerin bir araya gelmesine vesile olur. Bugün burada başlangıcını yaptığınız gibi yan yana omuz omuza sürekli saf halinde inançlarımızı değerlerimizi çocuklarımıza öğreterek bu toprakların değerlerini bizden sonraki kuşaklara aktarılmasına vesile olur. Hilal ümmeti temsil ediyor. Oradaki yıldız da bu ümmetin bir araya gelmesine vesile olan peygamberimizi temsil ediyor. Dolayısı ile bir İslam sancağıdır. O bayrağın gölgesinde onun, minarelerin, devam eden ezanların sesinde bu ümmeti bu milletin birlik ve beraberliğin Rabbim daim etsin. Bu hayırların, barışa, dostluğa ve kardeşliğe vesile olmasını temenni ediyorum. Dua ediyorum" ifadelerini kullandı.

dsc-7876.jpg

Hacı Lezgin Keremoğlu ise, "Bu cami hepimizin, Allah güzel günler nasip etsin inşallah. Birbirimize hizmet etmek zorundayız. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Hoş geldiniz, başım gözüm üstüne geldiniz." dedi.

Camiinin açılışına, Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik, Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ömer Çimşit, Şemdinli Belediye Başkanı Tahir Saklı Esendere Belediyesi Başkanı Dırbaz Büyüksu, Kanat Önder Ali İhsan Zeydan, Büyükçiftlik Belediye Başkanı Rüştü Zeydan, Hakkari Eski Milletvekili Abdülmuttalip Özbek, Hakkari Ak Parti İl Başkanı Zeydin Kaya Ak Parti İlçe Başkanı Fatih Arslan, sivil toplum örgütü temsilcileri, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Açılış verilen yemekle son buldu.

dsc-7867.jpg

dsc-7889-001.jpg

dsc-7892-003.jpg

dsc-7895-003.jpg

dsc-7896-002.jpg

dsc-7897.jpg

dsc-7898.jpg

dsc-7899.jpg

dsc-7902.jpg

dsc-7907.jpg

dsc-7914.jpg

dsc-7917.jpg

dsc-7919.jpg

dsc-7921.jpg

dsc-7922.jpg

dsc-7924.jpg

dsc-7928.jpg

dsc-7938.jpg

dsc-7943.jpg

dsc-7946.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum