Esendere Belediyesi'nden 500 aileye gıda desteği

Esendere Belediyesi'nden 500 aileye gıda desteği

Yüksekova ilçesİne bağlı Esendere Belde Belediyesi, koronavirüs salgını nedeniyle 500 aileye gıda yardımında bulundu. Dağıtımı gerçekleştiren Esendere Belediye Başkanı Dırbaz Büyüksu, 'Beldemizde ikamet eden vatandaşlarımızın tamamına ve tüm ailelere yani

A+A-

MUSA DÜZENCİ / YÜKSEKOVAGÜNDEM 

ilçeye 40 kilometre uzaklıkta bulunan Esendere Belde Belediyesi Koronavirüse karşı belde de yaşayan vatandaşların mağdur olmaması için tüm imkânlarını seferber etti.

VİDEO GALERİ İÇİN TIKLAYIN

Esendere Belde Belediye Başkanı Dırbaz Büyüksu'nun talimatlarıyla belediye bütçesinden 500 haneye gıda paketi hazırlandı. Paketleri kapı kapı dolaşarak ailelere ulaştıran Başkan Büyüksu, Vatandaşlarla sohbet edip, bu süreçte evlerinde kalmalarını ve kendilerine belediye olarak her türlü yardımcı olacaklarını söyledi.

B1
'BELEDİYE OLARAK ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPIYORUZ'

Başkan Büyüksu,''Bugün Esendere belediyesi olarak tüm imkânlarımızla halkımız için seferber olduk. Şuan küresel bir felaket yaşıyoruz. Bu ülkemizi etkisini altına alan bu Korona virüs salgınıyla beraber tüm Türkiye'de büyük tedbirler alındı. Bu tedbirleri bizde belediye olarak üzerimize düşeni yapıyoruz. Biz burada çok ciddi anlamda Korona virüsle mücadele ediyoruz. Gerek dezenfekte çalışmalarımız, gerek diğer çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. İnşallah bundan sonrada da devam edecektir. Korona virüs tedbirleri kapsamında belde olarak çok büyük sıkıntılar yaşadık. Çünkü buradaki halkın tek geçim kaynağı da, bu sınır ticaretiydi” dedi.

B2
'HALKIMIZIN YANINDAYIZ'

Korona virüs tedbirleri kapsamında sınır kapısının kapanmasıyla beraber halk ekonomik olarak ciddi sıkıntılar içerisinde girdiğini ileri süren Başkan Büyüksu, ''Halkın bu sıkıntılarını bir nebzede olsa bizde belediye olarak taşın altına elimizi soktuk. Cumhurbaşkanımızın emirleri doğrultusunda, bizde halkımızın yanındayız. Halkımızın her türlü sıkıntısını gidermek için biz belediye olarak harekete geçtik. Bununla beraber Korona virüs kapsamında ilk olarak vatandaşlarımız için ilk olarak ücretsiz servis tahsis ettik. Bu servislerimiz her gün vatandaşlarımızı Yüksekova'ya götürüp getiriyor. Bizde belediye olarak bu halkın sıkıntılarını nasıl giderebiliriz ve nasıl bir destek verebiliriz gıda yardımı yapmayı düşündük. Beldemize bağlı 4 mahalleye, 12 köyün hepsine ayrım yapmaksızın 500 gıda paketi ulaşmış olacaktır” şekline konuştu.

Yapılan yardım uygulamasından duyduklarımı memnuniyeti dile getiren Belde sakinleri Başkan Büyüksu'ya ve belediye personeline teşekkür etti.

b3b4b5

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.