Esendere sınır kapısı açılıyor

Esendere sınır kapısı açılıyor

Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Salih Özdemir, sınır kapısının pazartesi günü açılacağını söyledi.

A+A-

YÜKSEKOVAGÜNDEM

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yaklaşık iki aydır hizmet veremeyen Esendere-İran Sınır Kapısı ile ilgili açıklama yapan Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası (YÜTSO) Başkanı Salih Özdemir, Esendere sınır kapısının pazartesi günü açılacağını söyledi.

Özdemir açıklamasında, B20 Zirvesi toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüğünü belirterek sınır kapısının açılmasını talep ettiklerini belirtti.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Doğu Anadolu Bölgesi İstişare Toplantısı'nda da Gümrük Bakanı Cenap Aşçı ile yaptığı istişare ve görüşmelerde bu talebi tekrar hatırlattıklarını aktaran Özdemir, "Yaptığımız görüşmelerde bölgesinin can damarları konumundaki Esendere – İran Sınır Kapısı'nın bir an önce açılmasının elzem olduğunu ve ilçedeki bütün esnafımızın mağdur edildiğini ifade ettik. Bu görüşmeleri sonuç verdi ve sınır kapımız 19 Ekim tarihinden itibaren tekrar hizmet vermeye başlayacak. Bunun müjdesini de vatandaşlarımıza vermenin mutluluğunu yaşıyoruz. İlçemize tekrardan hayırlı olsun." dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.