Esendere Sınır kapısının açılması için, Gümrük müdürüyle görüştüler

Esendere Sınır kapısının açılması için, Gümrük müdürüyle görüştüler

Yüksekova ile Hakkari Meslek Odaları Başkanları, Sınır Kapısının açılması için Esendere Gümrük müdürü ile görüştüler.

A+A-

MUSA DÜZENCİ / YÜKSEKOVAGÜNDEM

Yüksekova ile Hakkari Meslek Odaları Başkanları, Sınır Kapısının açılması için Esendere Gümrük müdürü ile görüştüler.

Meslek Odaları başkanları, ilk olarak Esendere Belde Belediye Başkanı Dırbaz Büyüksu’yu makamında ziyaret ettiler.

Ardından Esendere Gümrük Kapısına geçerek, bir yıla aşkındır kapalı olan sınır kapısının açılması için Gümrük müdürüyle bir araya geldiler.

Esendere Sınır Kapısının artık açılması gerektiğini ifade eden Hakkari Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Tekin gazetecilere yaptığı açıklamada, “Esendere sınır kapısının açılması yönünde çağrıda bulunmak için buradayız. Bölgenin can damarı olan bir sınır kapısı ve bu sınır kapısı bir yıla aşkındır kapalı durumda. Türkiye’den ve İran’dan her gün onlarca uçaklar inip duruyor. Neden hava yolları açıkken karayolları burada kapalı kalıyor. Bizler meslek odaları olarak kapıların biran önce açılmasını talep ediyoruz" dedi..

Tekin,’’Bütün bu sıkıntılarımızı raporlayıp ilgili makamlara ve ticaret bakanlığına sunacağız. Esendere Sınır Kapısında serbest bir pazar alanının açılması konusunda bazı girişimlerimiz bulundu ve devamda edecek’’ dedi.

Esendere ziyaretine, Hakkari Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Tekin, Yüksekova Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Yavuz Özcan, Yüksekova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Vedat Çoğaç, Hakkari Şoförler Otomobilciler Odası Başkanı Abdi Arslan, Hakkari Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İsmail Akboğa katıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.