Esendere'de elektrik sorunu çözüme kavuşuyor

Esendere'de elektrik sorunu çözüme kavuşuyor

Yüksekova ilçesine bağlı Esendere beldesinde elektrik arızalarını gidermek için 4 kişilik ekip kuruldu.

A+A-

MUSA DÜZENCİ / YÜKSEKOVAGÜNDEM

İlçeye 40 kilometre uzaklıkta bulunan Esendere beldesinde özellikle kış aylarında yaşanan elektrik sorunu ciddi anlamda mağduriyetler oluşturuyordu. Elektrik kesintilerinde yada oluşan bir arıza nedeniyle ekip ilçeden talep ediliyor ve sorunun giderilmesi günlerce sürüyordu. 30 yılı aşkın beldenin en önemli sorunu olan elektrik, Belediye Başkanı Dırbaz Büyüksu'nun girişimleri sonucu çözüme kavuşuyor. 

Van Gölü Elektrik Dağıtım Şirketi (VEDAŞ) ile yapılan görüşmeler sonucunda Esendere Beldesine 4 kişilik arıza-bakım ve onarım personeli görevlendirildi. Başkan Büyüksu ekibin barınma ve yemek ihtiyaçlarının karşılanması için de belediye hizmet binasından bir oda tahsis etti. 

esendere4-001.jpg

Arıza ekibi Esendere Gümrük kapısının da bulunduğu beldeden Kısıklı köyüne kadar yaklaşık 20 kilometrelik bir alanda oluşabilecek arızalara karşı 7 gün 24 saat boyunca hazır bekliyor. Bu kapsamda 3 bin 600 nüfuslu beldenin çözüme kavuşan elektrik sorunundan kurtulması planlanıyor.

esendere3-001.jpg

'ELEKTRİKLE İLGİLİ BİR SIKINTIMIZ KALMAYACAK'

Esendere Belde Belediye Başkanı Dırbaz Büyüksu konu hakkında yaptığı açıklamalarda,” Esendere beldemizde elektrik sorunu had safhadaydı. Bu konuda sürekli halkın şikayeti vardı. VEDAŞ genel müdürlüğüne gidip gerekli girişimlerde bulunduk.  Genel müdürümüz sayın Sami Kovancı, bölge müdürümüz, İl müdürümüz, ilçe müdürümüz sağ olsunlar bizi kırmayarak bu konuda bize yardımcı oldular. Beldemiz için 4 kişilik kalıcı arıza ekibi gönderdiler. Arıza ekibi belediye hizmet binamızda faaliyet verecekler. Bundan sonraki süreçlerde Esendere Beldemizde elektrikle ilgili bir sıkıntımız kalmayacak. Gelecek yıldan itibaren ise Beldemize 477 diye tabir edilen alternatif hat çekilecek. Bu hatla beraber beldemizde elektrik sorunları tamamıyla bitmiş olacak. Ekibin buraya gönderilmesinde emeği geçen başta VEDAŞ Genel müdürümüz Sami Kovancı’ya, Şirket Müdürü Sayın Emrullah Okuducu’ya, İşletme grup müdürümüz sayın Beytullah Özbayram’a, İl müdürümüz sayın Salih Eroğuz’a ve ilçe müdürümüz sayın Nihat Taş’a  beldemiz adına teşekkür ediyorum” dedi.

esendere2-002.jpg

"7/24 TÜM SORUNLARA BURADAN MÜDAHALE EDECEĞiZ"

Başkan Büyüksu'yu makamında ziyare eden VEDAŞ il Müdürü Salih Eroğuz ise,”Esendere beldemiz ile ilgili öteden gelen bazı ihtiyaçlarımız vardı. Bu ihtiyaçlarımızla ilgili dağıtım kurumu olarak bir süredir çalışıyoruz. Hem bölge hem de genel müdürlüğümüzün desteği ile bugünden itibaren kalıcı olarak 4 kişilik bir arıza ekibi görevlendirdik. Sağ olsunlar Belediye başkanımız bize belediye binasında yer verdiler. Artık 7/24 tüm sorunlara buradan müdahale edeceğiz. Hem yatırım anlamında hem işletme olarak bakım onarım gerekli bütün destekleri vereceğiz. 2021 yılı içerisinde beldemizle ilgili bütün sorunlarımızı yerinde çözeceğiz. Bu anlamda hem bölge hem de genel müdürlüğümüze teşekkür ediyoruz. Belediye başkanımıza hassasiyetlerinden dolayı çok çok teşekkür ediyoruz“

esendere1-002.jpg

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum