Evlerinin enkazı üzerinde ders çalışıyorlar

Evlerinin enkazı üzerinde ders çalışıyorlar

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 13 Mart 2016 tarihinde ilan edilen sokağa çıkma yasağı sırasında yaşanan çatışmalarda evleri kullanılamaz hale gelen Atalay ailesinin çocukları, yıkılmış evlerinin enkazı üzerinde ders çalışıyorlar.

A+A-

YÜKSEKOVAGÜNDEM

İlçenin Esentepe mahallesinde bulunan evleri 13 Mart 2016 tarihinde ilan edilen ve 79 gün süren sokağa çıkma yasağı sırasındaki çatışmalarda evleri kullanılamaz hale gelen Atalay ailesinin ilk ve orta okul öğrencileri, yıkılan evlerinin enkazı üzerinde derslerini çalışıp, ödevlerini yapıyor. Enkazın üzerine bir battaniye serip beraber çalışan öğrenciler, eğitim sevgisi ile örnek teşkil ediyorlar.

‘DERSLERİMİZDEN GERİ KALMAMAYA ÇALIŞIYORUZ'

Evlerinin enkazında ders çalıştıklarını söyleyen 8. Sınıf öğrencisi Asiye Atalay ,'Yüksekova'da okuyan öğrencileriz, hepimiz ayrı ayrı evlere gidiyoruz, derslerimizden geri kalmamak için bu şekilde evlerimizin enkazları üzerinde ders çalışıyoruz. Arkadaşlarımızla burada çalışıyoruz' dedi.

‘OKUMAK İSTEYEN HERKES HER ORTAMDA OKUR'

"Bizim için eğitim her şeydir" diyen Atalay, 'Eğitim bence bir yerde değil, her yerde olacak bir şeydir. Eğitim için özellikle temiz, titiz yerler değil, eğitim isteyen bir insan her yerde, her şekilde eğitimini görecek, eğitimini öğrenebilir. Bizlerde burada böyle bir ortamda çalışarak, eğitim düzeyimizin yükselmesi için derslerimizi tekrar etmeye çalışıyoruz. Okuyan arkadaşlarımız ortamımız yok dememeli, okumak isteyen herkes her ortamda okur. Her yerde okumak, her yerde eğitim olsun, her yerde bilime dayalı şeyler olsun. Eğitim her şey için, kardeşlik için varolsun' şeklinde konuştu.

001_39

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.