Fırtına sayesinde Transatlantik uçuş rekoru kırıldı!

Fırtına sayesinde Transatlantik uçuş rekoru kırıldı!

British Airways'e ait bir uçak, New York-Londra seferini 4 saat 56 dakikada tamamlayarak Transatlantik uçuş rekorunu kırdı. Hızı saatte 1327 kilometreye kadar yükselen uçağın, arkasına Ciara fırtınasının rüzgarını aldığı belirtildi.

A+A-

New York-Londra seferini yapan bir British Airways uçağı, Ciara fırtınasının hızını arkasına alarak  en hızlı Transatlantik uçuş rekorunu kırdı. Boeing 747-436 tipi uçağın hızının saatte 1327 kilometreye kadar çıktığı belirtildi.

Ciara fırtınasının İngiltere'ye doğru yol aldığı anlara denk gelen uçuş, planlanandan yaklaşık 80 dakika daha kısa sürerek 4 saat 56 dakikada tamamlandı. Rekorun, ‘rüzgar desteğiyle' kırıldığı belirtildi.

British Airways'den yapılan açıklamadaysa güvenlik vurgusunun yer alması dikkat çekti. Şirket açıklamasında, “Güvenliğe her zaman hız rekorlarından daha fazla önem veriyoruz. İyi eğitimli pilotlarımız, müşterilerimizi Londra'ya erken döndürmek için koşullardan olabildiğince faydalandı” denildi.

ÖNCEKİ REKOR NORVEÇ HAVAYOLLARI'NA AİTTİ

Aynı saatlerde aynı rotada uçan iki Virgin Atlantic uçuşunun da bir ve üç dakika fark ile benzer hızlara ulaştığı açıklandı. Daha önceki Trasatlantik uçuş rekoru, 5 saat 13 dakikayla Norveç Havayolları'na aitti. (DIŞ HABERLER)

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.