Fransa’da herkes grevde!

Fransa’da herkes grevde!

Fransa'da, hükümetin kamu harcamalarını azaltma planlarını protesto etmek için başkent Paris başta olmak üzere bir çok kentte binlerce kişi sokağa döküldü.Gazetecilerin de destek verdiği eylemler nedeniyle okullar tatil edildi, uçak seferleri durduruldu.

A+A-

Fransa'da, hükümetin kamu harcamalarını azaltma planlarına tepkiler artıyor. Ülkenin dört bir yanında binlerce kişi protesto için sokağa çıktı. Birçok kent ve kasabada kamu çalışanlarının grevine destek eylemleri düzenleniyor.

OKULLAR TATİL EDİLDİ

Kamu sektöründe çalışanlar greve gitti. Greve gidenler arasında, trafik denetleyicileri, radyo çalışanları ve gazeteciler de yer aldı. Öğretmenler de derslere girmeyince devlet okulları tatil edildi.



UÇAK SEFERLERİ İPTAL

Hava trafik kontrolü çalışanları da eylemdeydi. Çalışma koşullarını protesto eden hava kontrollerinin eylemi nedeniyle 2 bin uçuş iptal edildi.

EYFEL KULESİ KAPATILDI

İş bırakma eylemine katılanlar arasında Eyfel Kulesi çalışanları da vardı. Tarihi ve turistik kule, ziyaretçilere bir süre kapandı.



KAMU HARCAMALARI AZALACAK

Fransa'da hükümet, bütçe açığını kapatmak için kamu harcamalarını 50 milyar euro kısmayı planlıyor.

Hükümetin, emeklilik yaşını yükseltme planı ve çalışanların işten çıkarılmasını kolaylaştırmayı hedeflemesi tepki çekiyor.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.