Gazi Mahallesi’nde yaralanan polis hayatını kaybetti

Gazi Mahallesi’nde yaralanan polis hayatını kaybetti

Gazi Mahallesi’nde polis tarafından öldürülen Günay Özarslan’ın cenaze törenine izin vermeyen polis gözaltı için girdiği binada yaralanan polis hayatını kaybetti.

A+A-

İstanbul Bağcılar'daki gözaltı operasyonunda polis tarafından öldürülen Günay Özarslan'ın cenazesinin kaldırılmasının polis saldırıları nedeniyle engellendiği ve çatışmaların sürdüğü Gazi Mahallesi'nde gözaltı işlemi için girdiği bir binada vurulduğu belirtilen bir polis kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

Çatışmanın ara sokaklarda sürdüğü belirtilirken gözaltı işlemi yapmak için girdiği ve silahlı saldırıya uğradığı belirtilen Muhammet Fatih Sivri adlı polis silahla göğsünden yaralandı. Ambulansla Taksim İlk Yardım Hastanesi'ne kaldırılan Sivri'nin hastanede yaşamını yitirdiği belirtildi.

Polisin en son Özarslan'ın cenazesinin bulunduğu Gazi Cemevi'ne de girerek müdahalede bulunarak ve çok sayıda kişiyi gözaltına aldı. Gün boyu süren polis saldırısında gazeteci Cüneyt Yavuz polisin attığı gaz fişeğinin sol ayağına isabet etmesi sonucuyaralanmıştı.

Sadık Karaaslan adlı kişi de başına aldığı darbeden dolayı yaralandı./İMC

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.