Gazze'de ölü sayısı 198'e yükseldi: Her saat başı 3 çocuk yaralanıyor

Gazze'de ölü sayısı 198'e yükseldi: Her saat başı 3 çocuk yaralanıyor

İsrail'in saldırıları sonucu Gazze'de 58'i çocuk 198 kişinin öldüğü açıklandı. Çocukları Kurtarın Vakfı, nerdeyse her saat başı üç çocuğun yaralandığını belirtti.

A+A-

Dünyanın en yoğun nüfuslu noktalarından biri olan, yaklaşık 2 milyon kişinin yaşadığı Gazze'de İsrail'in düzenlediği saldırılar sonucu ölü sayısının 198'e yükseldiği duyuruldu. Ölenler arasında 58 çocuk bulunduğu kaydedildi.

'BİRÇOK BÖLGEDE ELEKTRİK KESİNTİSİ YAŞANIYOR'

İsrail ile Hamas arasındaki gerilimde ikinci haftaya girerken, Gazze'nin güney bölgelerine elektrik dağıtan santralin zarar gördüğü ve birçok yerleşim yerinde elektrik kesintisi yaşandığı açıklandı. Gazze Şeridi'ndeki Elektrik Dağıtım Şirketi, onarım çalışmalarının sürdüğünü aktardı. 

Gazze'nin kuzeyinde ise İsrail'in saldırıları sonucu bir sünger fabrikasının alev aldığı ve itfaiye görevlilerinin bölgeye sevk edildiği belirtildi. 

'EVLERİNE ROKET YAĞAN ÇOCUKLAR NERERE KAÇACAK?'

İngiltere merkezli Çocukları Kurtarın Vakfı (Save the Children), neredeyse her saat başı Gazze'de üç çocuğun yaralandığını kaydetti. "Uluslararası toplum harekete geçmeden önce daha kaç kişinin ailesini kaybetmesi gerekiyor" ifadelerini kullanan vakfın Filistin direktörü Jason Lee, "Evlerine roket yağan çocuklar nereye kaçacak" dedi. 

366 ÇOCUK YARALANDI 

Lee, sığınacak hiçbir yeri olmayan çocukların 'sonu görünmeyen bir cehennemde yaşadığını' söyledi. Çocukları Kurtarın Vakfı, Gazze Şeridi'nde 366 çocuğun yaralandığını kaydetti. (DIŞ HABERLER)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum