Girişimci öğretmenler Yüksekova'da tavuk çiftliği kurdu

Girişimci öğretmenler Yüksekova'da tavuk çiftliği kurdu

4 girişimci öğretmen Hakkari’nin Yüksekova ilçesine 3 kilometre uzaklıkta yer alan Güllüce (Sekran) köyünde bir araya gelerek tavuk çiftliği kurdu.

A+A-

Yüksekova’da 4 öğretmen arkadaş hobi olarak besledikleri 8 civciv şimdi gelir kaynakları oldu. Öğretmenler 8 civcivi kendi girişimleri ile 1200 tavuğa çıkartarak 5 bin dönümlük meyve bahçesini üzerinde kurdukları tavuk çiftliğinde tavukların bakımlarını sağlıyor. Temel geçim kaynağı tarım ve hayvancılık olan ilçede kendi girişimleriyle kurdukları çiftlikte 1200 tavuğa bakan öğretmenler birçok vatandaşa da örnek oluyor.

Kurdukları doğal ortamda Köy tavuğu beslediklerini söyleyen Yüksekovalı Kimya Öğretmeni Güven Güneç 3 öğretmen arkadaşıyla hobi olarak baktıkları civcivler sayesinde çiftlik kurduklarını belirtti. Güneç,“5 bin dönümlük 8 civcive baktığımız bu alanda şimdi 1200 tane tavuğun bakımını yapıyoruz. İlk önceliğimiz tavukların yumurtlaması ve ondan gelir sağlamaktır. Daha sonra civciv üretimini sağlayacağız. Amacımız Yüksekova halkına daha verimli ve daha az maliyetli civciv ve yumurta satışı yapmaktır” şeklinde konuştu.

Öğretmenlerin kurduğu cifçiliği destek amaçlı yerinde inceleyen Ziraat Odası Başkanı Perviz Geçirgen girişimci öğretmenlerin Yüksekova’da örnek teşkil ettiklerini belirterek, “4 öğretmen arkadaşımız İnşallah diğer çiftçilerimize öncü olacaktır. Biz hem çiftçilerimize hem de bu arkadaşlarımızın üretim alanındaki girişimlerinin her zaman yanında olacağız. Ziraat odası olarak her yerde vurguladığımız gibi üreten bir Yüksekova için elimizden geleni yapacağız” dedi./YüksekovaHalkınSesi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.