Google'a erişim engeli yok

Google'a erişim engeli yok

İstanbul Adalet Sarayı'nda geçen hafta rehin alındıktan sonra öldürülen Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın görüntülerinin internet ortamında paylaşılması nedeniyle mahkemeden çıkarılan Google'a erişimi engelleme kararı uygulanmadı.

A+A-

Google'ın ilgili içerikleri kaldırmasının ardından kararın uygulamaya konmadığı belirtildi.

Dünyanın en büyük arama motorunun Türkiye'deki avukatı Gönenç Gürkaynak dün gece Twitter hesabından paylaştığı mesajda "Uyumaya gidiyorum. Bu da beni iyi tanıyanlara 'Google bu akşam kapanacak mı?' meselesinde ne noktaya gelindiğini anlatıyordur. İyi geceler" dedi.

Facebook, Twitter ve YouTube'a erişim engeli kalktı

Savcı Kiraz'ın rehin alındığı sırada kaydedilen görüntülerinin sosyal medya ortamında paylaşılması üzerine Türkiye'de dün sosyal medya ağlarına mahkeme kararlarıyla engellemeler gelmişti.

Pazartesi akşam saatlerinde ilgili içeriklerin kaldırılmasının ardından önce Facebook'a erişim açıldı, ardından Twitter'a Türkiye'den erişim tekrar sağlanabilir hale geldi.

Gece saatlerinde ise YouTube'a erişim engeli Savcı Kiraz'ın görüntülerinin kaldırılmasıyla birlikte kalktı.

ABD: İfade özgürlüğü tehdit edilmemeli

Türkiye'deki sosyal medya ağlarına erişim yasaklarıyla ilgili Washington'dan yapılan açıklamada ise "ABD, Türkiye'deki ifade özgürlüğünü desteklemektedir ve özgür konuşmayı tehdit edici bütün eylemlere karşıdır" ifadesi yer aldı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Marie Harf düzenlediği günlük basın toplantısında, "İfade özgürlüğü her sağlıklı demokrasi için kilit önemdeki bir unsurdur" dedi.

Avrupa Parlamentosu'ndan ise Hollandalı Parlamenter Marietje Schaake Twitter hesabı üzerinden "Yine basın ve ifade özgürlüğünü kısıtlayan orantısız bir tepki" mesajını paylaştı.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.