Görevden Alınması Oylanacak

Görevden Alınması Oylanacak

ABD Kongresi’ne yönelik saldırının ardından Temsilciler Meclisi Salı günü Trump’ın görevden alınması talebiyle 25’inci maddenin işletilmesini oylayacak.

A+A-

Temsilciler Meclisi’ndeki Demokratlar, Kongre’de yaşanan olayları kışkırtmakla suçladıkları Başkan Donald Trump’ın görevden alınması için Anayasa’nın 25’inci ek maddesinin işletilmesi amacıyla bir tasarı sundu.

Ancak Cumhuriyetçiler sözlü oylamada, Başkan Yardımcısı Mike Pence’in anayasal yetkisini kullanarak Başkan Trump’ın görevden alınmasını öngören tasarıyı engelledi.

Tasarıya karşı çıkan Cumhuriyetçi Kongre üyesi Alex Mooney, “Temsilciler Meclisi seçimle göreve gelmiş bir başkanın görevden alınmasını talep eden bir tasarıyı herhangi bir oturum ya da tartışma yapılmadan asla kabul etmemeli” dedi.

Mike Pence’in 24 saat süresi olacak

Temsilciler Meclisi’nin Salı günü bu tasarıyı oylaması ve tasarının Demokratlar’ın çoğunlukta olduğu Kongre’nin alt kanadından geçmesi bekleniyor. Tasarının Temsilciler Meclisi’nde kabul edilmesinin ardından Başkan Yardımcısı Mike Pence’in buna yanıt vermesi için 24 saat süresi olacak.

Aksi taktirde Temsilciler Meclisi’nin Başkan Trump hakkında ikinci kez azil sürecini başlatması bekleniyor. Temsilciler Meclisi’nde azil oylamasının Çarşamba günü yapılabileceği belirtiliyor.

Başkan Yardımcısı Mike Pence 25’inci maddenin işletilmesinden yana bir yol izleyeceğine ilişkin sinyal vermedi; ancak ABD basınına yansıyan haberlere göre bu olasılığı da dışlamadı. (amerikaninsesi)

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.