Grevdeki işçilerden 17’sine tebligat

Grevdeki işçilerden 17’sine tebligat

Bursa’da, Oyak Renault ve Tofaş ile üç yan sanayi kuruluşunda üretimin durdurulmasının ardından, bu fabrikalarda eylem yapan işçilerden bazılarına Cumhuriyet Başsavcılığı’nca tebligat gönderildi.

A+A-

Tofaş'ta 17 işçiye gelen tebligatta söz konusu işçilerin 24 saat içinde, Bursa Adalet Sarayı'nda, ilgili Cumhuriyet Savcısı'nın odasında hazır bulunması istendi. Tofaş fabrikaları yetkilileri tarafından yapılan suç duyurusunun ardından işçilere gönderilen belgede, “cebir veya tehdit kullanarak işçi veya işvereni, ücretleri azaltıp çoğaltmaya veya evvelce kabul edilenlerden başka koşullar altında anlaşmalar kabulüne zorlayan ya da bir işin durmasına, sona ermesine veya durmanın devamına neden olan kişiye 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası verilir” ifadeleri yer aldı.

Tofaş'ta işçilerin sözcü olarak seçtiği Zeki Kırlak, “Burada daha çok öncü gibi duran arkadaşlar var. Tebligat onlara geldi. Savcıya ifade vereceğiz. Savcıdan gizli saklı iş yapmıyoruz ki” dedi.

14 Mayıs'tan bu yana eylem yapan işçiler, haklarını savunmadıklarını iddia ettikleri Türk-İş'e bağlı Türk Metal -İş Sendikası'nın yöneticileri ile işverenlerini de protesto ediyor.İMC

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.