Grup Yorum’dan Valiliğe Dava

Grup Yorum’dan Valiliğe Dava

“Kamu güvenliği ve esenliğinin bozulabileceği” gerekçesiyle yasaklanan Grup yorum konserine karşı İstanbul Valiliğine dava açıldı.

A+A-

Grup Yorum'un 12 Nisan Pazar günü “Bağımsız Türkiye” adıyla Bakırköy Halk Pazarı'nda düzenleyeceği konser İstanbul Valiliği tarafından “Kamu güvenliği ve esenliğinin bozulabileceği” gerekçesiyle yasaklanmıştı.

Yasaklanan Grup yorum konserine karşı İstanbul Valiliğine dava açıldı.

Halkın Hukuk Bürosu Avukatı Özgür Yılmaz'ın bugün yasak kararının ardından mahkemeye verdiği dilekçe ile yürütmeyi durdurma davası açıldığını belirtti.

Dava dilekçesinde yasak kararının kanuna aykırı olduğu belirtildi:

“12 Nisan 2015'te yapılacak konser için müvekkil, birçok sanatçıyla anlaşmış, ses düzeni ve diğer masrafları yapmıştır. Bu tarihten sonra mahkemece verilecek yürütmeyi durdurma kararı fiilen bir anlam ifade etmeyecek ve müvekkil zarara uğrayacaktır.”

“Yürütmeyi durdurma talebimiz konusunda, mahkemece takdir edilecek menfi veya müspet kararın ivedilikle verilmesi, davanın esası açısından da hayati öneme sahiptir. Ortada kanunlara rağmen yapılmaya çalışılan bir işlem vardır.”

Avukat Yılmaz, “Daha önce aynı alanda dört defa gerçekleştirilen Grup Yorum konserlerinde herhangi bir yasaklama olmadığını ve hiçbir olay çıkmadığını” belirterek yürütmenin iptalini istedi.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.