Gümrük Binası İşlemlere Başladı

Gümrük Binası İşlemlere Başladı

HAKKARİ'nin Yüksekova ilçesinde, ihracat işlemlerinin yapılabileceği gümrük müdürlüğü binası faaliyete girdi.

A+A-

Dağlıca yolu üzerinde Doğu Anadolu Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Yüksekova Gümrük Müdürlüğü binasında, ihracat işlemlerine başlandı. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Yüksekova TSO Başkanı Salih Özdemir, “Gümrük ve Ticaret bakanımız Bülent Tüfekçi bu konuda bize çok destekleri oldu. Gümrük binamız Eylül ayı içerisinde açıldı. Malesef olumsuzluklar da var . Gümrüklerde iki kategori olur A ve B kategorileri var. Bizim hedefimiz Yüksekova'yı A kategoriye almak. Çünkü hali hazırda B kategorisinde Esendere sınır kapısında ticaret yapılıyor. Bizim için önemli olan birinci sınıf gümrük müdürlüğü olmasıdır" şeklinde konuştu.

Özdemir, "Hakkari Valisi ve Yüksekova Kaymakamımızın ticaret yönünden Esendere'deki ithalat ve ihracat yönünden gümrük müdürlüğünün açılması konusunda çok katkıları oldu. A kategori içerisine girersek hem ithalat hem ihracat yapabileceğiz. Biz şuan fiziki olarak Ağrı Gürbulak sınır kapısının çok önündeyiz, fakat orda hem ithalat hem ihracat yapılıyor" dedi.

Yüksekova'nın yaklaşık 40 milyon dolar paranın harcandığı 5 yıldızlı bir sınır kapısına sahip olduğunu belirten Özdemir, “Şuan sadece geliş geçişler mevcut, herhangi bir ticaret yok. Biz Esendere sınır kapısını canlandırmak istiyoruz. Eski cazibesine kavuşturmak istiyoruz. 2014 yılında 12 ay boyunca 389 milyon dolar ihracat yapıldı. Bunlar ciddi rakamlar, italat ve ihracat iştirak eden firmalarımızın sayısı 164 civarındaydı. Malesef şuan firma sayımız 20 oldu" dedi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.