Gündelikçi olarak çalışan 2 çocuk babasının hesabına 1 liralık yardım yatırıldı

Gündelikçi olarak çalışan 2 çocuk babasının hesabına 1 liralık yardım yatırıldı

Mersin’de lokantalarda gündelikçi olarak çalışan yeşil kartlı 2 çocuk babası Veli Salma (46), sosyal yardım yatıp yatmadığını kontrol etmek için baktığı e-devlet sisteminde adına 1 liralık yardım yatırıldığını gördü.

A+A-

Mersin'de 46 yaşındaki Veli Salma hesabına yatan 1 TL gıda yardımının şaşkınlığı yaşıyor. İş bulduğu zaman lokantalarda gündelikçi olarak çalışan 2 çocuk babası Veli Salma geçtiğimiz günlerde sosyal yardım yatırılıp yatırılmadığını kontrol etmek için e-devlet sistemine girdi.

1 TL’LİK YARDIMI GÖRÜNCE ŞOK OLDU

Salma, Yenişehir Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından gıda yardımı olarak 1 TL yatırıldığını gördü.  Yeşil kartlı olduğunu ve iş bulduğu zamanlarda lokantalarda yevmiyeci olarak çalıştığını ifade eden Salma, “Geçen yaptığım müracaat sonunda 700 TL yardım çıkmıştı. Bu yıl yardım için müracaat etmedim. Ancak, ‘Belki çıkmıştır' diyerek e-devlet sistemine girdim. Sistem otomatik olarak 9 Mayıs'ta benim için yardım başvurumu kaydetmiş ve gıda yardımı olarak 1 TL hesabıma yatırılmış” dedi.

1 TL yardımı görünce şaşıran Salma, “Bir anda bu kadar parayı nasıl harcayacağımı düşündüm. Bozdurup bozdurup harcayacağım” diyerek tepkisini gösterdi.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.