Haberimiz Üzerine Belediye Harekete Geçti

Haberimiz Üzerine Belediye Harekete Geçti

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde “Kapağı bulunmayan rögar çukurları tehlike saçıyor” haberi üzerine harekete geçen belediye ekipleri, üstü açık rögarları beton kapakla kapattı.

A+A-

YÜKSEKOVAGÜNDEM

Geçtiğimiz günlerde ilçeye bağlı Güngör mahallesinde yaptığımız “Yüksekova'da kapağı bulunmayan rögar çukuru tehlike saçıyor” başlıklı haberimiz üzerine Yüksekova Belediyesi'ne bağlı Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü ekipleri harekete geçti.Su ve Kanalizasyon müdürlüğüne bağlı ekipler cadde cadde ve sokak sokak gezerek kapağı olmayan altyapı bacalarını tespit edip yeni kapaklar taktı.


“KAPAKLARI MAALESEF ÇALINIYOR”

Yapılan çalışmayı yerinde takip eden ve konu ile ilgili kısa bir açıklama yapan Su ve Kanalizasyon Müdürü Cemil Özer, “Rögar kapakları kentin altyapısının en önemli parçasıdır. Sokaklarda 50 metre ara ile her yerde bulunan kapakların ağırlığı da 120 kilogramdır. Yağmur ve atık su kanallarını kontrol eden bacalar bu kapaklarla kapatılıyor. Her gün defalarca üzerine basıp geçilen rögar kapakları maalesef çalınıyor” Dedi.bld11_1“HURDACILARIN BU KONUDA DUYARLI OLMASI LAZIM”

Hırsızlar kapakları 15-20 TL'ye dökümcülere satttığını söyleyen Özer,"Buda gerçekten üzücü bir durum. Yaklaşık bugüne kadar bize ulaşan ve yerine bıraktığımız baca kapak sayısı 100 üzerinde karların erimesiyle bu sayı daha da artacak gibi duruyor. Şuan teslim aldığımız altyapının hiçbir malzemesi elimizde olmadığından dolayı büyük sıkıntı yaşıyoruz. Bu kapakları alan hurdacıların özellikle bu konuda duyarlı olmaları lazım ve en yakın zamanda gerekli denetimler yapılıp cezai işlemler gerçekleştirilecektir.”bld1_2“KIŞ ŞARTLARINDAN DOLAYI ÜRETİM YAPILMIYOR”

Bu konuda vatandaşlarımıza da görev düşüyor diyen Özer,"Vatandaş kimi görüyorsa mutlaka uyarsın ya da bize 0438 351 45 65 numaralı telefondan ulaşsınlar. Belediye çalışanları olarak bu konuda büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Bunun için herkese görev düşüyor. Burada benim çocuğum da olabilir, sizin çocuğunuz da olabilir, çalan şahsın çocuğu bile gelip buraya düşebilir. Büyük tehlike arz ediyor. Ayrıca Orijinal kapaklar özel üretim kapsamında olduğu için sipariş vermek yada ihale yoluyla almak gerekiyor.  Kış şartlarından dolayı üretim yapılmıyor. Bizde stoklarda bulunan beton kapaklarını Van'dan getirip bu şekilde geçici çözüm bulduk.”ifadelerini kullandı.bld4bld2_2

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.